Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Szeptember 10. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Technonet avató

Technonet avató

Közel 400 millió forint uniós támogatással bővült a győri INNONET Innovációs és Technológiai Központ.

Az összesen majdnem fél milliárd forintos beruházásból új, 1604 négyzetméteres, kétszintes kompetencia központ épült. Az úgynevezett Technonet központ elsődleges célja, javítani a város és a régió kutatás - fejlesztési kapacitásait, ebben ugyanis a Nyugat - Dunántúl meglepő módon az egyik leggyengébb az országban.

Az Innonet közelmúltban elhunyt elnökére, Halbritter Mátyásra emlékeztek az úgynevezett Technonet projekt zárórendezvényén. Az Innovációs és Technológiai Központ többségi tulajdonosát, Győr városát az alpolgármester képviselte.

A közel fél milliárd forintból megvalósult 1604 négyzetméteres, kétszintes kompetenciaközpont elsődleges célja javítani a régió kutatás - fejlesztési kapacitásait, ezen a területen ugyanis a Nyugat - Dunántúl eléggé le van maradva.

A projekt első részében irodák, tárgyalók, raktárak, kiszolgáló helyiségek valamint utak és parkolók készültek, míg a második etapban 4 kisvállalkozói műhely valósult meg. Ezekre máris hatalmas igény igény van.

Ha minden jól megy a fejlesztések nem állnak le a jövőben sem. A szakemberek fejében már megvannak a harmadik ütem alapelemei, ezek megvalósítására az önkormányzat pályázni szeretne, de ha nem nyernek akkor saját forrásból finanszírozzák majd az INNONET Központ további bővítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.

2024. Augusztus 16. 08:08, péntek | Helyi

Idén is zsebbenyúlós az iskolakezdés – Gazdasági Magazin 9.rész

Már szinte minden papírboltban elkezdődött a nagyroham az iskolakezdés előtt.

2024. Augusztus 16. 07:10, péntek | Helyi

III. fokú riasztás és vízosztás a pályaudvarokon – Győrben is

Harmadfokú hőségriasztást hirdettek ki, ezért augusztus 14-től augusztus 18-ig a MÁV, a VOLÁN és a GYSEV is az utasai számára díjmentesen vizet biztosít.

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.