Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2023. Augusztus 07. 14:25, hétfő | PR
Forrás: (x)

Tedd egyedivé a könyvespolcod!

Tedd egyedivé a könyvespolcod!

A fali polcok praktikus elemei a szoba berendezésének, hiszen jól áttekinthető módon helyezhetjük el rajta a könyveket. A fali polcok azonban nem csak az olvasmányok tárolására adnak lehetőséget.

A kreatívan berendezett polcok magára vonzza a tekintetet, ezáltal arra helyezhetjük a fókuszpontot, ami dekoratív az otthonunkban!

A könyvespolc megjelenését a rajta lévő könyvek elhelyezésével is megváltoztathatjuk. A megszokott függőleges elrendezés helyett néhány nagyobb lexikont fektessünk vízszintesen a polclapra. Rögtön felkelti mindenki érdeklődését a dizájnból kilógó könyv! De élhetünk a színek erejével is. A különböző színes borítóval rendelkező könyveket akár színpalettaként is felvonultathatjuk egymás mellett. A színek játékosságot, vidámságot biztosítanak az enteriőrben, így tudja otthonunkat díszíteni a különleges könyvespolc.

A fali polcokon a könyvek mellett legtöbbször emléktárgyakat sorakoztatnak fel. Ezek az apróságok származhatnak gyerekkorunkból, vagy egy korábbi utazásról - számos meghitt élményt eszünkbe juttathat, amiért helye lesz a polcon. Rendezzük őket egy csoportba, vagy állítsuk be a könyvek közé és bármikor, ha ránézünk, indulhat a nosztalgiázás!

A könyvtámaszokról se feledkezzünk meg, hiszen manapság már számtalan formában kaphatók. A legegyszerűbb L alakú könyvtámasz a polc rendszerezését szolgálja. Ha igazán meghökkentő látványt akarunk vendégeink számára szolgáltatni, válasszunk a szuperhősök, az állatok vagy a modern tudományok ihlette mintákból. Ha igazi Star Wars rajongó vagy, szerezz be egy Yoda mesteres támaszt, amelyben a Jedik erejével tartja meg a neki támasztott írásműveket!

A polc hátterével általában nem foglalkozunk, pedig azt is díszíthetjük. Fessük át a polc mögötti falfelületet vagy tapétázzuk le, ezáltal egyedivé tettük a könyvtároló bútorunkat! Ráadásul akkor is jól alkalmazható ez a megoldás, ha már unjuk a meglévő polcot és egyszerűen csak szeretnénk új köntösbe burkolni.

A könyvespolcok fontos kiegészítő eleme lehet a világítás. Ehhez legjobb választás a LED szalag, amely rendkívül kis helyet igényel. Dekoratív és praktikus funkcióját is kihasználhatjuk, ha a könyvek felé szereljük a LED csíkot. A fények segítségével áttekinthető módon böngészhetünk az olvasnivalók között, de háttérvilágításként is nagyon hangulatos. Ha felkeltette érdeklődésed a könyvespolc világítás, az ANRO webáruházban remek áron, szuper feltételekkel szerezhetsz be minden szükséges kelléket a kivitelezéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 11:11, csütörtök | PR

Miért fontos a megfelelő kérdések feltevése lakásvásárlás előtt?

10 kérdés, amit fel kell tenned lakásvásárlás előtt.

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 27. 10:20, hétfő | PR

Egy kis újítás a karácsonyi menüben?

A karácsonyi menütervezés egy igen kényes téma tud lenni a családban. Vannak, akik ragaszkodnak a hagyományos ételekhez, vannak, akik már biztosan szívesen újítanának.

2023. November 22. 09:12, szerda | PR

K&H: fékre lépett a gyerekinfláció is.