Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 10. 10:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Tehetséggondozás: 129 diák sikeres képzése a győri Apor-iskolaközpontban

Tehetséggondozás: 129 diák sikeres képzése a győri Apor-iskolaközpontban

Augusztus végén zárul le a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban az a pályázat, amellyel csaknem 7 millió 600 ezer Ft-nyi...

Augusztus végén zárul le a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban az a pályázat, amellyel csaknem 7 millió 600 ezer Ft-nyi támogatást nyertek az iskolai tehetséggondozásra. A tavaly május óta tartó projekt során az alapfokú művészetoktatásban résztvevő tanulók készségeit változatos programokon fejlesztették, s emellett tanári továbbképzést is szerveztek - írja a revitatv.hu.

Kilenc éve foglalkozik alapfokú művészetoktatással az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, ahol képző-, és iparművészeti ágon, makett-, és papírtárgykészítő tanszakon képzik a tanulókat. Az iskola vezetése és a pedagógusok a tavalyi normatívacsökkenés miatt döntöttek úgy, hogy pályázati úton keresnek forrást a további munka finanszírozására. A TÁMOP- projektben elnyert, több mint 7 millió 600 ezer Ft-os támogatást a szakmai munka fejlesztésére fordították.

Jelenleg 129 diák vesz részt a programban, de szeptembertől újabb tanulók csatlakozhatnak az alapfokú művészetoktatás rendszeréhez. A jelentkezők az iskola honlapján tájékozódhatnak a részletekről.

 

(revitatv.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.