Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 10. 17:00, péntek | PR
Forrás: Safety Munkavédelmi Szaküzlet

Télen a hidegben- a minőségi munkaruha megvéd a fagyok ellen

Télen a hidegben- a minőségi munkaruha megvéd a fagyok ellen

Hazánkban is rendelet határozza meg, mi minősül hideg körülménynek munkavégzés szempontjából. Az biztos, hogy amit február hozott, már jócskán beleesik ebbe a tartományba.

Zárt térben a +10 Celsius fok alatti, szabad térben pedig a +4 Celsius fok alatti napi középhőmérséklet a mérvadó. Mindezt a munkaidő 50 százalékára vonatkoztatva kell érteni. Ennyit a számokról, most jöjjenek a tények: mit lehet tenni, hogy komfortosan érezze magát az, akinek el kell viselnie a cudar időt?
Először is a munkaadó és munkavállaló figyeljen arra, hogy minden ilyen jellegű védőeszköz feleljen meg az Európai Uniós szabványnak. Ebben nagy segítséget jelent a Győrben is megtalálható Safety Munkavédelmi Szaküzlet, ahol minden egy helyen beszerezhető.

A védekezés történhet kesztyűvel, alsó és felső ruházattal, sállal, sapkával, meleg cipővel. Felső ruházatban a polár anyagokat, a Softshell anyagokat részesítik előnyben, ezeknek áldásos tulajdonságai, hogy szélálló,vízálló, lélegző anyagok. A thermo bélés és ezek kombinációi védik a testet a hidegtől, megfázástól.
A kesztyűre is oda kell figyelni, jól ki kell választani, hiszen nem mindegy, hogy mennyire kényelmes a munka, használat során. Ebben is segít a Safety, a kesztyűkön kívül a sapka, sál is polár, bőr alappal, szőrme béléssel rendelkezik.
Az alá öltözetről is érdmes szót ejteni. Ez poliészter cool dry szálból szőtt, nagyon jó lélegző és nedvesség elvezető képességgel bíró alapanyag,
ebből készülnek a jégeralsók- felsők.

A meleg zoknikat bambusz szálból szövik, ezáltal jó nedvességfelfogó képességgel bírnak, és mivel természetes szálból készülnek, csökkentik a láb izzadását, ezáltal meleg érzetet biztosítanak.

A hideg elleni munkavédelmi ruházat megfelel a legmodernebb téli sportruházat kívánalmainak akár az alapanyagot, akár a fazont nézzük.

A kiválasztás attól függ, hogy milyen térben kívánják használni. Szabad térben arra is oda kell figyelni, hogy olyat válasszunk, ami víz és szélálló.
Zárt térben elegendő, ha a meleget tartja. Akár a normál munkaruha alá felvett jégeralsó is biztosítani tudja ezt. De ahhoz, hogy jól válasszunk, megfelelő üzletben kell keresnünk. A Safety Munkavédelmi Szaküzletben szakképzett eladók segítségével dönthetünk a megfelelő öltözet mellett.

Safety Munkavédelmi Szaküzlet
Győr, Szent Imre út 172/A
Tel: 96-311-211
Fax : 96-326-266
Web: www.safety.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.