Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Szeptember 30. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Téli szintjére állítják be a Tisza-tavat

Téli szintjére állítják be a Tisza-tavat

A biztonságos üzemeltetés és az árvízvédelem miatt csökkenti a Tisza-tó szintjét az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig).

Az egy centiméteres szintcsökkenéséhez mintegy egymillió köbméter vizet kell leengedni. A Kötivizig honlapján szereplő adatok szerint a tározó ürítése két ütemben történik.

A nyári 725 – plusz-mínusz 5 – centiméteres vízszint november 5-étől kezdődően csökken, és a tervek szerint november 26-ára éri el a Kisköre-felső vízmércén mért 560 centiméteres vízszintet.

December 3-án az igazgatóság megkezdi a visszaduzzasztást napi 5 centiméterrel a szintén Kisköre-felsőn mért 620 – mínusz 10 – centiméteres vízszintre, ez várhatóan december 15-ig tart.

A kerékpárosok számára átjárható gátsorompókat október 19-én nyitják meg – olvasható az igazgatóság honlapján.

Címkék: szint, tisza-tó, víz, vízszint

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.