Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Május 28. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tényleg megvédi a szívet a vegán étrend

Tényleg megvédi a szívet a vegán étrend

Azt már korábbi tanulmányok is kimutatták, hogy az alacsony szénhidráttartalmú vegán étrend hatékony a fogyásban. Most egy új kutatás rámutatott, hogy ezentúl az étrend mintegy 10 százalékkal csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát - írja a Medical News Today.

Az alacsony szénhidráttartalmú étrendet már önmagában is összefüggésbe hozták a fogyással, ugyanakkor megállapították, hogy mivel a legtöbb ilyen diéta magas állati eredetű fehérjét és zsírokat tartalmaz, ezért növelik a koleszterinszintet.

Másrészt viszont a növényi eredetű fehérjéken és olajokon alapuló étrend csökkenti a szívbetegségek kockázatát azáltal, hogy a szervezetben lévő LDL, rossz koleszterin szintjét csökkenti.

Miután az öki-Atkins diéta mind alacsony szénhidráttartalmú ételeket, mind magas növényi eredetű fehérjéket és olajokat tartalmaz, a kanadai St. Michael's Hospital kutatócsapata arra volt kíváncsi, milyen hatékonyan csökkenti a szívbetegség kockázatát.

A vizsgálat során az utóbbi étrendet követőknél 10 százalékkal csökkent a koleszterinszint, mindemellett még fogytak is. Számításaik szerint az étrend 10 éven keresztül történő betartása mintegy 10 százalékkal csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.