Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 29. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Termékeny a hit útja: köszöntötték a 65 éves Várszegi Asztrik főapátot

Termékeny a hit útja: köszöntötték a 65 éves Várszegi Asztrik főapátot

Három napos lelkigyakorlatot tartott Pál Ferenc budapesti lelkipásztor, mentálhigiénés szakember Pannonhalmán. A lelkigyakorlat végén köszöntötte a Győr-Moson-Sopron megyei szerzetesközösség a 65. születésnapját ünneplő Várszegi Aszt

Pál Ferenc mentálhigiénés szakember, az óbudai Kövi Szűz Mária-templom plébánosa az egyéni és közösségi életben megjelenő spiritualitásról és annak kihívásairól beszélt. A keresztény tapasztalat és a lélektani tudás párbeszédbe állítása alapján témái voltak: a megtérés, az individuális, a társas és az egyetemes természet hármasának megjelenése és feszültségei a szerzetes és a közösség életében; végül az élő, cselekvő és termékeny hit útja.

A lelkigyakorlat végén a szerzetesközösség köszöntötte Várszegi Asztrik főapátot, aki aznap töltötte be 65. születésnapját. Hálát adva Istennek Asztrik főapát életútjában megnyilvánuló kegyelméért, Isten áldását kérték életére és szolgálatára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.