Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2012. Július 19. 08:16, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Természetes gyógymódok a migrén legyőzésére

Természetes gyógymódok a migrén legyőzésére

Amennyiben már tapasztalt migrénes fejfájást, Ön is tudja, mennyire kínzó fájdalomról van szó. Ráadásul gyakran szédülés és zsibbadás előzi meg. Van azonban néhány természetes gyógymód a migrén elkerülésére, kezelésére - írja a Fox News.

Bizonyított tény, hogy a tiramin nevű természetes vegyületet tartalmazó ételek csökkentik a migrén előfordulásának gyakoriságát és súlyosságát. Ez az összetevő pácolt és füstölt sajtokban, illetve húsokban, valamint szója eredetű élelmiszerekben megtalálható.

A migrén hagyományos kezelésére felírt gyógyszerek nagy része fájdalomcsillapítót tartalmaz, ami olykor működik, máskor viszont nem túl hatékony.

A természetben előforduló papsajtot is előszeretettel használják a fejfájás, migrén kezelésére, valamint az akupunktúra is hatékony gyógymódnak bizonyult.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 13:12, szerda | Életmód

A világ eddigi legfényesebb gamma-kitörését örökítette meg az első magyar fejlesztésű kisműhold

Az első magyar fejlesztésű, asztrofizikai kutatásokat végző kisműholddal, a GRBAlphával sikerült pontosan meghatározni az emberiség történetében valaha észlelt és megörökített legfényesebb gamma-felvillanás csúcsértékét.

2023. Március 25. 07:39, szombat | Életmód

Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót

Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára

2023. Március 23. 13:00, csütörtök | Életmód

ELTE-kutatás: a kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait

Az ELTE etológusainak legújabb kutatása szerint a két faj evolúciós távolsága ellenére a kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait.