Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Január 25. 00:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Természetes módon enyhítheti ízületi fájdalmait

Természetes módon enyhítheti ízületi fájdalmait

Az ízületi gyulladás tünetei télen felerősödnek. A gyógyszerek szedése mellett azonban vannak olyan természetes módok, amelyekkel enyhítheti a fáfdalmakat - írja a Fox News.

A hagyományos gyógyszerek mellett az ízületi fájdalmakkal küzdők sokan alkalmaznak alternatív terápiát fájdalmaik csillapítására. Mindenek előtt ilyen a mozgás: a tánc például kiválóan enyhíti a merevséget és növeli a rugalmasságot, s ezzel hozzájárul az ízületek normál mozgásához. Az izmok erősítéséhez leginkább a súlyzókkal végzett gyakorlatok járulnak hozzá.

Emellett az aerobic, vagy a biciklizés segít a súly szinten tartásában, vagy ha szükséges a fogyásban, ami azért fontos, mert a plusz kilók többletterhet jelentenek az ízületeknek.

Mindemellett fontos az egészséges táplálkozás: hanyagolja a koleszterindús, cukros és sós ételeket, helyette fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt. Kerülje az alkoholfogyasztást is.

Csökkentse a stresszt, az ugyanis ilyenkor az izmok megfeszülnek, ami növeli a fájdalmat és a fáradtságérzetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.