Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Terrorfenyegetést kapott Amerika

Terrorfenyegetést kapott Amerika

Merénylettel fenyegették meg az Egyesült Államokat a 2001. szeptember 11-i terrortámadások tizedik évfordulóján.

A célpont Washington vagy New York lehet, a hatóságok pedig nem hagyhatják figyelmen kívül a jelzést – mindkét városban szigorították a biztonsági ellenőrzéseket.

A szerdai fenyegető üzenet nem megerősített információ, ám konkrétumokat is tartalmaz – a World Trade Center ellen intézett terrortámadás 10. évfordulóján pedig valós veszélyt is jelenthet; az Egyesült Államok belbiztonsági szóvivője az eset kapcsán megjegyezte, idáig minden évfordulón kaptak hasonló jelzéseket.

Barack Obama elnök a hír hallatán fokozott munkára utasította a terrorelhárítási szolgálatokat: Washingtonban és New Yorkban egyaránt szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, felkészülve egy esetleges autóbombás támadásra is – ellenőrzik a hidak és metróalagutak környékét, gyorsabban elszállítják a szabálytalanul parkoló autókat és növelik a járőröző rendőrök létszámát is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: terror

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:16, csütörtök | Külföld

Három magyar cég került a Deloitte leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozások CE Fast 50 listájára

Az árbevétel alapján a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket díjazó Deloitte Central Europe 2022-es Technology Fast 50 programjára 16 közép-európai országból 400 pályázat érkezett, a rangsorba 3 magyar cég került be.

2022. December 07. 09:38, szerda | Külföld

Elon Musk rakétája viszi majd a világűrbe a magyar kisműholdat

Elon Musk amerikai üzletember rakétája viszi majd a világűrbe a magyar kisműholdat - közölte az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán.

2022. December 06. 16:53, kedd | Külföld

Kreml: tárgyalni csak a \"különleges hadművelet\" céljainak elérése után lehet

Oroszország kész a tartós békére, de a \"különleges hadművelet\" céljainak megvalósítása előtt nem lát esélyt a tárgyalásokra - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.