Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Augusztus 25. 12:07, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Terrorizálta a saját családját és még a házukat is felgyújtotta

Terrorizálta a saját családját és még a házukat is felgyújtotta

Nagyobb kárt okozó rongálás bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és zaklatás vétsége miatt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a helybéli férfinak,

aki több alkalommal életveszélyesen megfenyegette és bántalmazta édesanyját és élettársát is, valamint fenyegetését beváltva felgyújtotta azt a melléképületet is, ahol éltek.

A gyanúsított az élettársával – az ügy egyik sértettjével – 2017 óta élt az édesanyja tulajdonát képező ingatlan melléképületében. Az elkövető 2022 júliusától rendszeresen alkoholt és tudatmódosító szereket fogyasztott, amelyektől agresszívvá vált.

A férfi több alkalommal is megfenyegette élettársát és édesanyját is, hogy felgyújtja a lakóhelyükként szolgáló házat. Egy alkalommal, hogy fenyegetésének nyomatékot adjon a melléképületben meggyújtotta az ágymatracot, majd a tüzet eloltotta. Emellett mindkét sértettet bántalmazta is, élettársát legalább háromszor verte meg, ekkor ököllel a fején és testszerte megütötte, valamint a hajánál fogva megrángatta őt – közölte az ügyészség.

Augusztus 22-én a gyanúsított egy téglát a kezében tartva megfenyegette édesanyját, hogy lecsapja, míg élettársát azzal, hogy felgyújtja a házat és közölte vele, hogy a melléképületben már gyúlékony anyagot is szétlocsolt. Az elkövető fenyegetését beváltotta és a lakóhelyükként szolgáló melléképületet este 11 óra körüli időpontban felgyújtotta. Az ingatlanban a gyanúsítotton kívül más személy nem tartózkodott. A melléképület, amelyben a saját, a párja és a gyerekei ruhái, használati tárgyai és bútorai voltak, a tűz következtében teljesen kiégett. Az ingatlanban hozzávetőlegesen 4 millió forint összegű kár keletkezett.

A gyanúsítottat a kiskunhalasi rendőrök két órán belül elfogták és őrizetbe vették.
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza a gyanúsítottal szemben a bűnismétlés veszélye miatt, mert a cselekményét különös visszaesőként, kitartó szándékkal, folyamatos jelleggel, huzamosabb időn keresztül elkövető gyanúsított esetében megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, akár még súlyosabb bűncselekményeket követne el.

Az ügyészség indítványáról a nyomozási bíró csütörtökön dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.