Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Október 31. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Terrortámadást akadályoztak meg Bosznia-Hercegovinában

Terrortámadást akadályoztak meg Bosznia-Hercegovinában

Egy hotel elleni terrortámadást akadályoztak meg a boszniai hatóságok pénteken az ország főként szerbek lakta részében, a boszniai Szerb Köztársaságban - számolt be róla a Nezavisne Novine című boszniai napilap.

A kelet-boszniai Janja település Dallas nevű hoteljében a rendőrség nagy mennyiségű gyúlékony folyadékot, robbanóanyagot és pirotechnikai eszközt talált, amelyeket a gyanú szerint azzal a céllal kötöttek össze, hogy felrobbantsák az épületet. A hotel több más épülettel is közvetlenül érintkezik, így azok is megsérültek volna.

Aleksandra Simojlovic, a helyi közbiztonsági központ szóvivője a sajtónak azt mondta: a hotelben több mint 100 liter benzint, nagyszámú gázpalackot és más gyúlékony, valamint robbanékony anyagot találtak.

A hotelt - amelynek tulajdonosa egy Hollandiában élő 64 éves nő - azt követően vizsgálta át a rendőrség, hogy a tudomásukra jutott: terrortámadás készül a városban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.