Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2010. Április 16. 14:31, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Tetőzésre kell készülni

Tetőzésre kell készülni

Pénteken várható a Sajó és a Bódva tetőzése a Sajó völgyében. Az árhullám mértéke meghaladja a harmadfokot, mindkét folyó vízszintje rekordmagasan áll. Péntek reggel hat órakor Sajópüspökinél 349 centiméteres vízállást mértek

Ötezer homokzsákot kapott Szin, Szögliget, Szendrő, Szendrőlád, Perkupa és Szalonna önkormányzata. A Sajón az elmúlt 24 órában hetven ember vett részt a védekezésben. A Sajó várhatóan elönti majd a nyílt ártéren át vezető utakat, ezeket néhány napig nem lehet majd használni - mondta el Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője.


Péntek reggel fél nyolckor a Bódva áradása miatt lezártak egy utat, ezért Tornabarakony és Tornaszentandrás nem megközelíthető - nyilatkozta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ügyeletese. Bódvalenkére pedig csak Hídvégardó irányából lehet eljutni. A komp sem üzemel Muhi és Köröm között. A Sajó áradása miatt már második napja zárva az út Putnok és Borsodbóta között és Sajókazánál.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 18:03, kedd | Belföld

Tovább bővült az e-kiskereskedelem tavaly

A webáruházi e-kiskereskedelmi forgalom 22 százalékkal nettó 1,275 milliárd forintra nőtt tavaly, ami a 2020-as kiugró teljesítményt figyelembe véve, az optimista várakozásokat is kismértékben felülmúlta

2022. Május 24. 18:01, kedd | Belföld

Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

2022. Május 24. 17:02, kedd | Belföld

Elfogadták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.

2022. Május 24. 16:38, kedd | Belföld

Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.