Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Június 04. 06:51, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Tetőzik az ár

Tetőzik az ár

Elrendelték a legmagasabb fokú készültséget Bőnynél, a védekezésbe a honvédséget is bevonták. A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 60-60 katonája váltásban dolgozik

Továbbra sem apad a Cuhai-Bakony-ér, ezért vészhelyzetet rendeltek el az éjszaka Bőnyön. A helyiek napok óta folyamatosan dolgoznak a gáton, kimerültek, ezért katonák segítenek a védekezésben. Bár a település polgármestere két napra kért erősítést, a honvédek addig maradnak, ameddig szükséges.

A cél továbbra is az, hogy megóvják a lakóházakat, ezért a vizet a Cuhába és a szántóföldekre vezetik. A patak szintje tegnap éjjelre elérte a 295 centit, a község polgármestere mégis optimista.

A kár az előzetes becslések szerint meghaladja a 90 millió forintot. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke azt ígérte: a megyei védelmi bizottság segíteni fog a pénz előteremtésében. Győrben a Mosoni-Duna vízszintje csütörtök reggel 425 centi volt, péntekre várhatóan 500 centiméter fölé emelkedik. Emiatt a városban II. fokú készültségi szint van érvényben. A rakpartokat és az aranypartot lezárták, kérik, hogy senki se parkoljon ezekre a területekre.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.