Városlista
2024. augusztus 9, péntek - Emőd

Hírek

2013. Május 14. 05:00, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Tévesen minősítették menthetetlen betegnek - előre kifizette temetését

Tévesen minősítették menthetetlen betegnek - előre kifizette temetését

Halálos betegnek nyilvánítottak tévesen egy férfit az Egyesült Államokban, amiért végül mintegy 60 ezer dollár kártérítést kapott.

A hetvenes éveiben járó Mark Templin látás- és beszédzavarra, memóriagondra és fejfájásra panaszkodva ment el még 2009-ben a montanai Fort Harrison kórházába, ahol a vizsgálatok után közölték vele, hogy halálos agydaganat támadta meg, és csak hónapjai vannak hátra. A férfi eladta teherautóját, megtartotta utolsó születésnapi ünnepségét, kifizette előre a temetését és megfordult benne, hogy öngyilkos lesz. Mindeközben kétfajta gyógyszert is szedettek vele, hogy valamennyire meghosszabbítsák életét, és az állami egészségügy még gondozót is küldött hozzá, olyat, aki halálos betegek lelkén könnyít.
Templin azonban egyre jobban lett. Visszatért a kórházba újabb vizsgálatokra, amelyek kiderítették, hogy egyáltalán nincs agytumora, rosszulléteit pár kisebb agyvérzés okozta.
A férfi ezek után pert indított, amelyet a minap meg is nyert. A bíróság megjegyezte, hogy nagyon nehéz pénzben kifejezni azt a lelki megpróbáltatást, amelyen Templin átment, de végül napi 500 dollárban határozta meg a félrediagnosztizálás utáni időszakra járó összeget, napi 300-ban pedig a későbbit. A bíró kötelezte a kórházat a születésnapi ünnepség és a temetés költségeinek megtérítésére, Templin így összesen 59 ezer 820 dollárt (bő 13 millió forintot) kap - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 08:03, péntek | Bulvár

Elhunyt Boros Lajos rádiós műsorvezető

Augusztus 8-án, életének 78. évében, hosszas betegség után elhunyt Boros Lajos gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője - tudatta a gyászoló család csütörtökön az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 07:39, péntek | Bulvár

Nehezen viselte a koccanást, rugdosta a másik autót, szidta a sofőrt és felé is köpött

A vétlen autó utasa agresszíven kezelte le a közlekedési szituációt.

2024. Augusztus 08. 07:49, csütörtök | Bulvár

Juhászra támadt egy medve az erdélyi Maros megyében

Juhászra támadt egy medve szerdára virradóra az erdélyi Maros megyében, a férfit a két lábán sebesítette meg a nagyvad - közölte szerdán reggel a Maros megyei hegyimentő szolgálat.

2024. Augusztus 07. 07:59, szerda | Bulvár

Perseidák - A jövő hét elején figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel.