Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Július 26. 15:55, péntek | Belföld

Tikkasztó hőségben, 39 fokban kezdődtek meg a Bayreuthi Ünnepi Játékok

Tikkasztó hőségben, 39 fokban kezdődtek meg a Bayreuthi Ünnepi Játékok

108. alkalommal rendezik meg Richard Wagner tiszteletére az operafesztivált. Ezúttal 39 Celsius-fokos melegben, a világhírű szerző Tannhäuser című operájának új rendezésű előadásával kezdődött a programsorozat.

A bajor várost, Bayreuthot felforrósító trópusi hőségben nyílt meg csütörtökön délután a Bayreuthi Ünnepi Játékok. A fesztivál, a világhírű szerző Tannhäuser című operájának új rendezésű előadásával vette kezdetét. A 19. századi operát az orosz Valerij Gergijev vezényli, a főszerepet Stephen Gould énekli.

A rendezvény helyszínét, parkját 15 ezer nyári virággal ültették be, de a város kertészeti hivatala elismerte, hogy az aszályos időjárás és a hőség miatt nem könnyű megőrizni szépségüket. A következő öt hétben a világ minden tájáról érkeznek vendégek Bayreuthba, hogy meghallgassák a Wagner operáiból megrendezett 32 előadást. A fesztivál jelmeztervezője elmondta, hogy rekordmennyiségű, 3000 méternyi ruhaanyagot használtak fel az előadásokhoz, csak a kórusnak 600 kosztümöt készítettek.

A következő öt hétben a világ minden tájáról érkeznek vendégek Bayreuthba, hogy meghallgassák a Wagner operáiból megrendezett 32 előadást. A fesztivál jelmeztervezője elmondta: rekordmennyiségű, 3000 méternyi ruhaanyagot használtak fel az előadásokhoz, csak a kórusnak 600 kosztümöt készítettek.

30 éves fiatal osztrák rendező, Valentin Schwarz állítja színpadra Bayreuth-ban Richard Wagner négy operából álló Ring-ciklusát. A szintén fiatal, Pietari Inkinen finn karmester pedig vezényli az előadást. - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján az ünnepi játékok vezetője.

Katharina Wagner, a fesztivál igazgatója korábban elmondta, hogy 2021-ben a fesztivál történetében először női karmester is pulpitusra áll majd Bayreuthban. A Bayreuthi Ünnepi Játékok augusztus 28-ig tart.

Forrás: hirado.hu, origo.hu

Képek: papageno.hu, AFP/Yomiuri/Miho Ikeya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal