Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 01. 06:32, hétfő | Belföld
Forrás: FH

Tilos a gömbakvárium és a kerek kalitka is

Tilos a gömbakvárium és a kerek kalitka is

Március egytől életbe lép az az új kormányrendelet, amely az úgynevezett társállatok tartását szabályozza. A rendelet azt is meghatározza, hogy a kutyákat és macskákat csak chippel ellátva lehet ezek után eladni, vagy elajándékozni, de

Hamarosan tilos lesz kutyát vagy patás állatot állandóan láncra verve, vagy négy méternél rövidebb pórázhoz kötve tartani. Az új kormányrendelet azt is meghatározza, hogy legalább 10 nm-es helyet kell biztosítani a kutyáknak. Ez vonatkozik a lakásban tartott állatokra is, amelyeknek mozgásigényét figyelembe kell venni.

Az új szabályozás célja az, hogy minden állatot az igényének megfelelően tartsanak. Ezért például tilos lesz gömb alakú akváriumban halat tartani, vagy kerek kalitkában madarat, hisz abban nem érzik magukat jól az állatok. De az őshonos állatvilágra veszélyes állatok, például mosómedvék tartását sem engedélyezik ezután. Az állatvédők szerint ez azért fontos, hogy a gazdák ne csak pillanatnyi ötlettől vezérelve vásároljanak állatot.

„Ha valaki vásárol, előtte tájékozódjon, hogyan kell tartani, mikre van szüksége, hogyan kell etetni, függetlenül attól, hogy kicsi, vagy nagy" - mondta Dr. Olaszy Krisztián, a Noé Állatotthon Alapítvány állatorvosa.

A szabályok betartását az állatvédelmi hatóság ellenőrzi majd. Bár az állatvédők szerint nem valószínű, hogy ehhez lesz elég emberük.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő