Városlista
2024. szeptember 26, csütörtök - Jusztina

Hírek

2010. December 07. 07:45, kedd | Sport
Forrás: HírTV

Tilos az alkohol és a csók

Tilos az alkohol és a csók

Nem árt alaposan felkészülniük az Abu Dhabiban rendezendő FIFA Klubvilágbajnokságra készülő szurkolóknak, számos tilalommal kell majd szembenézniük az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában.

A muzulmán előírások mindenkire érvényesek lesznek, ezért a szervezők egy listát készítenek arról, hogy mit nem szabad a szurkolóknak csinálniuk. A legfontosabb, hogy tilos az alkoholfogyasztás valamint nyilvános helyen csókolózni.

A szervezőbizottság szórólapokat oszt szét az érkező drukkereknek. Ezeken az is szerepel, hogy büntetendő cselekménynek számít a drogfogyasztás: akár nyilvánosan, akár magánlakásban, és büntetőeljárás vár arra, aki ezt megszegi.

Muzulmán ország vagyunk, saját szokásokkal és hagyományokkal, amelyeket meg kell őrizni. Ez pedig nem kellene, hogy zavarja a szurkolókat - vélekedett a szervezőbizottság szóvivője, Saza al-Rumaithi. Hozzátette, hogy a FIFA is támogatja az ilyen és ehhez hasonló lépéseket.

A klubvilágbajnokságot december 8-18 közt rendezik meg Abu Dhabiban. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

2024. Szeptember 25. 13:28, szerda | Sport

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.

2024. Szeptember 25. 07:42, szerda | Sport

Orosz Pál: a cél az Európa-ligában a továbbjutás

A sportvezető az m4sport.hu-nak adott interjúban elmondta, a papírforma alapján nem az FTC az esélyes.