Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 21. 10:15, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Tiltakoznak a kereskedők a Dunakapu téri piac megszüntetésének szándéka ellen

Tiltakoznak a kereskedők a Dunakapu téri piac megszüntetésének szándéka ellen

Mint ismeretes, az önkormányzat határozott a terület és környéke felújításáról, így az átmeneti időben és hosszabb távon is bizonytalanná vált az árusok sorsa. Ügyüket a piacot üzemeltető KISOSZ karolta fel, és ma átadták azokat

A Dunakapu téri piacon 80 szerződött kereskedő, 70 bejegyzett őstermelő és átlagosan 100-120 alkalmi helyhasználó értékesíti portékáját. A zöldség-gyümölcs árusoktól a ruházati kereskedőkön keresztül a büfésekig tart a kínálat. A tér megszépítését az árusok is üdvözlik, ám a felújítás alatt is szeretnék folytatni tevékenységüket. Hosszabb távon pedig ragaszkodnának a különböző műfajok együttéléséhez és a belvároshoz. Most leginkább az információhiány, a bizonytalanság miatt fáj a fejük.

A téli időszakban kevesebb a vásárló, de főszezonban több ezer győri és külföldi megfordul itt egy-egy piacnapon. A vásárlók többsége már hallott az esetleges változtatásról.

A kereskedők több mint 250-en, a vásárlók több mint ezren írták alá azt a petíciót, melyet a városházán ma adtak át az önkormányzat és a piac működtetését júliustól átvevő Győrszol képviselőinek. Azt kérik, mihamarabb jelöljék ki a felújítás idejére szóló ideiglenes helyüket, és később is maradhasson valamennyi üzletág együtt a belvárosban. Sági Géza vezérigazgató elmondta: már tárgyalnak a piac ideiglenes helyéről, de üzleti okokból még nem nevezhetik meg a konkrét lehetőségeket.

A vezérigazgató megígérte, hogy egyeztetnek, és legkésőbb március 31-ig kijelölik az ideiglenes helyet. A tovább lépések nagyban függnek a Dunakapu tér régészeti feltárásnak eredményétől, a végleges terveket csak ennek ismeretében kezdhetik elkészíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.