Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 15. 06:41, péntek | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Tiltják az utcai dohányzást Keszthelyen

Tiltják az utcai dohányzást Keszthelyen

Az önkormányzat rendelete szerint január elsejétől tilos rágyújtani oktatási, egészségügyi, kulturális, sport és más közintézmények közelében. Akit mégis rajtakapnak, azt helyszíni bírsággal sújthatják, ami legalább három, legfe

„Először is védeni szeretnénk az itt lakó embereket, a hozzánk érkező turistákat a passzív dohányház káros hatásaitól. Ezen kívül természetesen példát szeretnénk mutatni a fiataljainknak, hogy nem kell az utcán dohányozni" - mondta Pálinkás Róbert, fideszes alpolgármester.

Mint ahogy inni sem. Az utcai alkoholfogyasztást már másfél éve betiltották a városban.

Utcai dohányzás miatt eddig még senkit sem büntettek meg Keszthelyen, de mint mondják, még tart a türelmi időszak. Ha lejár, akár húszezer forintba is kerülhet egy tiltott helyen elszívott cigaretta.

A keszthelyi szigor egyébként nem példa nélküli. Hasonló rendelet érvényes Pécsen, Kaposváron, Szekszárdon és Hódmezővásárhelyen is. A legtöbb magyar településen azonban csak a játszótereken tilos rágyújtani.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.