Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Június 22. 12:34, csütörtök | Életmód

Tippek, hogy a hőségben is jól tudj aludni

Tippek, hogy a hőségben is jól tudj aludni

Nem tudsz aludni? Olvasd el tippjeinket!

1. Sötétíts!

Tartsd távol a hálószobádtól a napfényt! Mielőtt elmész otthonról engedd le a redőnyt és húzd el a sötétítő függönyt! Érezhetően hűvösebb lesz este a szobában. Akkor is sötétíts, ha közvetlenül nem süti a nap a hálószoba ablakát!

2. Éjszaka engedd be a friss levegőt!

Ha friss a levegő a szobában, jobban fogsz aludni. Hagyd nyitva a szobád ablakát egész éjszaka!

3. Válassz kényelmes ágyneműt!

Nem mindegy, hogy milyen ágyneműben alszol. Nyáron a vászon vagy a selyem természetes hűsítő. A könnyű, légáteresztő anyagok komfortosabbá teszik az éjszakai alvást.

4. Ajánlott a langyos zuhany

Ebben a hőségben persze a hideg zuhany frissít a legjobban, de valójában a langyos vízzel teszünk jót a szervezetünknek. A váltott hideg-meleg zuhany is tökéletes!

5. Ne sportolj közvetlenül lefekvés előtt!

A sport valóban egészségesebb esténként, mint a déli melegben. (Lehetőleg ne sportolj napközben!) A legjobb, ha az esti edzés és a lefekvés között legalább 2 óra eltelik.

6. Kerüld a nehéz ételeket!

Fogyassz vacsorára olyan ételeket, amelyek könnyen emészthetők és nyugtató hatással vannak az idegrendszerre! Készíts gyümölcsturmixot! Vigyél be minél több magnéziumot a táplálkozással! A sós ételeket viszont kerüld!

7. Ne szedj altatót!

Az altatók felboríthatják a normál alvási ciklust, valamint a szervezet gyorsan hozzá tud szokni az altatókhoz, ezért csak kivételes esetben használd őket!

8. A gyógyteák segíthetnek!

A könnyed vacsora mellé igyál meg egy pohár gyógyteát! Válassz nyugtató teakeveréket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.