Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2022. Június 21. 12:00, kedd | PR
Forrás: (x)

Tisztaság természetesen – hogyan és miért?

Tisztaság természetesen – hogyan és miért?

A különféle tisztálkodási szerek már nagyon régóta az emberi civilizáció elengedhetetlen eszközeinek számítanak. Például a szappant és a különféle fürdősókat már az ókorban is előszeretettel használták.

Azonban ezek mind természetes összetevőkből készültek, ellenben a mai tisztálkodási szerekkel. Sokaknál viszont az ezekből bevitt vegyi anyagok allergiás reakciót válthatnak ki, de még komoly betegségeket is előidézhetnek. Nem is véletlen tehát, hogy nem csak a bio élelmiszerek, de a természetes tisztálkodási szerek is reneszánszukat élik.

Hogyan állj neki?

Nagyon sok tisztító- és tisztálkodási szert könnyedén elkészíthetünk akár saját magunk is otthonunkban. Egyszerű növényi alapanyagok felhasználásával szinte minden szükséges dolgot elkészíthetünk. A szódabikarbóna és az ecet például nagyszerű tisztítószerek, míg zsírból és gyógynövényekből akár szappant is főzhetünk. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy emiatt le kéne mondanunk a modern komfort érzéséről. Azért nem kerül majd a kukába az elektromos fogkefe, mert házi fogpasztát kezdünk használni. Természetesen sokak számára nem áll kellő idő rendelkezésükre a saját termékek elkészítéséhez. Akadnak viszont direkt olyan termelők, akik házi termékeiket garanciát vállalva, száz százalékosan természetes összetevőkből készítik. Ezen késztermékek beszerzése bár jóval kényelmesebb lehet, mit otthon kotyvasztani, azonban jóval költségesebb is.

Miért éri meg természetesre váltani?

Azok a családok, ahol kisgyermek van, igencsak sokat profitálhatnak ezekből a naturális megoldásokból. A kicsik immunrendszere ugyanis jóval kevésbé hatékony, mint az a felnőttek esetében elvárható. Számtalan kisgyerek találkozik olyan vegyszerekkel a háztartásban, ami miatt különféle betegségek is kialakulhatnak náluk. Sőt, ezek a betegségek akár egész hátralévő életükben elkísérhetik őket. Különösen igaz ez a legolcsóbb, megbízhatatlan tisztítószerek használatának esetében. Amennyiben valamely családtagunk különféle allergiás reakciókat mutat a legtöbb ilyen vegyi anyagra, úgy pedig különösen fontos, hogy minél inkább lecsökkentsük ezek használatát az otthonunkban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 22. 18:00, szerda | PR

A kávéfőzés fenntartható körülményekkel is megoldható?

A fekete kortyolgatása mellett viszonylag kevesen tanakodnak azon, hogy vajon mindennek az élvezetnek mi az ára? Mibe kerül a kávészemek összegyűjtése, a gazdák kifizetése, vagy az import?

2022. Június 21. 08:34, kedd | PR

Felfújható SUP - miért éri meg?

SUP deszka vásárlás előtt állsz de még nem döntötted el, hogy merev vagy felfújható deszkát szeretnél? SUP deszka választáskor érdemes több szempontot figyelembe venni és igényeink szerint válogatni a SUP kínálatból.

2022. Június 17. 08:00, péntek | PR

NATO kompatibilis a Jánosik Kft

Az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer ellenőrzése sikerrel zárult a Jánosik és Társai Kft-nél.