Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Június 21. 12:00, kedd | PR
Forrás: (x)

Tisztaság természetesen – hogyan és miért?

Tisztaság természetesen – hogyan és miért?

A különféle tisztálkodási szerek már nagyon régóta az emberi civilizáció elengedhetetlen eszközeinek számítanak. Például a szappant és a különféle fürdősókat már az ókorban is előszeretettel használták.

Azonban ezek mind természetes összetevőkből készültek, ellenben a mai tisztálkodási szerekkel. Sokaknál viszont az ezekből bevitt vegyi anyagok allergiás reakciót válthatnak ki, de még komoly betegségeket is előidézhetnek. Nem is véletlen tehát, hogy nem csak a bio élelmiszerek, de a természetes tisztálkodási szerek is reneszánszukat élik.

Hogyan állj neki?

Nagyon sok tisztító- és tisztálkodási szert könnyedén elkészíthetünk akár saját magunk is otthonunkban. Egyszerű növényi alapanyagok felhasználásával szinte minden szükséges dolgot elkészíthetünk. A szódabikarbóna és az ecet például nagyszerű tisztítószerek, míg zsírból és gyógynövényekből akár szappant is főzhetünk. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy emiatt le kéne mondanunk a modern komfort érzéséről. Azért nem kerül majd a kukába az elektromos fogkefe, mert házi fogpasztát kezdünk használni. Természetesen sokak számára nem áll kellő idő rendelkezésükre a saját termékek elkészítéséhez. Akadnak viszont direkt olyan termelők, akik házi termékeiket garanciát vállalva, száz százalékosan természetes összetevőkből készítik. Ezen késztermékek beszerzése bár jóval kényelmesebb lehet, mit otthon kotyvasztani, azonban jóval költségesebb is.

Miért éri meg természetesre váltani?

Azok a családok, ahol kisgyermek van, igencsak sokat profitálhatnak ezekből a naturális megoldásokból. A kicsik immunrendszere ugyanis jóval kevésbé hatékony, mint az a felnőttek esetében elvárható. Számtalan kisgyerek találkozik olyan vegyszerekkel a háztartásban, ami miatt különféle betegségek is kialakulhatnak náluk. Sőt, ezek a betegségek akár egész hátralévő életükben elkísérhetik őket. Különösen igaz ez a legolcsóbb, megbízhatatlan tisztítószerek használatának esetében. Amennyiben valamely családtagunk különféle allergiás reakciókat mutat a legtöbb ilyen vegyi anyagra, úgy pedig különösen fontos, hogy minél inkább lecsökkentsük ezek használatát az otthonunkban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt