Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. December 27. 07:49, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Tíz évre is rács mögé kerülhetnek a Szarvas utcai gázrobbanás előidézői

Tíz évre is rács mögé kerülhetnek a Szarvas utcai gázrobbanás előidézői

Tizenkét lakás vált lakhatatlanná tavaly januárban Győrben, amikor a Szarvas utcában gázrobbanás történt.

A lakók csak a szerencsének köszönhetik, hogy nem sérült meg senki. A rendőrség négy férfit vett őrizetbe közveszély okozás miatt, ellenük a nyomozás január közepén fejeződhet be.

A robbanásnál három tűzoltó is égési sérüléseket szenvedett a fején, az arcán és a nyakán. A történtek után röviddel távozott pozíciójából a megyei katasztrófavédelem vezetője, és a győri tűzoltóság parancsnoka is. Az ügyben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság belső vizsgálatot indított.

A rendőrség megtalálta a leszerelt gázcsapot és a mérőórát is, amelyek réz alkatrészeit egy hulladékkereskedőnél akarták értékesíteni, és nem érnek többet pár száz forintnál. Az okozott kár ellenben megközelíti a 60 millió forintot.

Takács Róbert ügyész, Győri Városi Ügyészség: "A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást közveszély okozás bűntette és más bűncselekmény miatt. A nyomozás határideje 2012. január 18-a, előreláthatólag ezen határidő belül a nyomozás befejezésre kerül, és ekkor lesz abban a helyzetben a Győri Városi Ügyészség, hogy a vádemelés kérdésében döntsön."

Különösen nagy értékű közveszély okozás esetén a büntetési tétel 5-től 10 évig terjedő börtönbüntetés. A négy elkövető szabadlábon védekezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.