Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. November 18. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Tíz év alatt megduplázódott a túlsúlyosak száma

Tíz év alatt megduplázódott a túlsúlyosak száma

Az amerikaiak 45-50 százaléka szenved valamilyen krónikus betegségben – mondta az Egyesült Államok vezető egészségügyi közgazdásza szerdán Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián a krónikus betegségekről tartott konferencia szünet

Kenneth Thorpe beszámolt arról is, hogy az utóbbi években az Egyesült Államokban harmadával nőttek az egészségügyre fordított kiadások, ma már ez a GDP 17 százalékát teszik ki. (Magyarországon ez az arány körülbelül 4,5 százalék) Hozzátette: az összes plusz kiadás a krónikus betegek meredeken emelkedő számából fakad, elég csak az elhízást említeni, tíz év alatt a túlsúlyosak száma megduplázódott.

A vezető amerikai közgazdász szerint a megoldás egyértelműen a megelőzés. Az egészséges étkezés, mozgásgazdag életmód akár 50 százalékkal csökkentheti a krónikus betegségek kialakulását. Az életmódváltást az Egyesült Államokban különféle szövetségi és magán támogatású programokkal igyekeznek segíteni. Kérdésre válaszolva Kenneth Thorpe hozzátette: vannak olyan államok, ahol a cigarettához és az alkoholhoz hasonlóan azokat az élelmiszereket is magas adóval sújtanák, amelyekben magas a só-, illetve cukortartalom. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.