Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Április 20. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Tíz éves a Győri Ovifoci Club

Tíz éves a Győri Ovifoci Club

2010 április 24-én, szombaton 9 órától a Magvassy Mihály sportcsarnokban nagyszabású Jubileumi Ovifoci Gálát rendeznek, amelyen mind a 22 győri óvoda népes küldöttséggel k

Grosics Gyulán kívül ott lesz a díjátadók között például Palotai Károly és Keglovich László, Győr két olimpiai bajnok labdarúgója, Kovács Ferenc, Mészöly Kálmán, Garami József, egykori szövetségi kapitányok. A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség vezérkara, továbbá valamennyi hazai Futball Akadémia vezetője, képviselője is meghívást kapott a rendezvényre.

Az eseményen mintegy 400 gyermek mutatja be mindazt, amit év közben a foglalkozásokon tanult. - számolt be Pálfalvi Gábor, az Ovifoci Club Győr társadalmi elnöke 2010. április 20-án, kedden.

Bolla Péter kabinetfőnök elmondta, tíz évvel ezelőtt egy nagyszerű kezdeményezés indult útjára, amely azóta is remekül, és az országban egyedülálló módon működik. Van olyan győri fiatal, aki itt kezdte a labdarúgással való ismerkedést, ma pedig már korosztályos válogatott.

A kabinetfőnök hangsúlyozta, az önkormányzat azért fordítja évről-évre a költségvetése egy százalékát az élősportra, hogy a gyerekek megismerhessék, megszerethessék a sportot, egészségesebben élhessenek, egyúttal láthassák a nagyokat, akik példaképek lehetnek előttük.

Knausz Lászlóné, az Ovifoci Klub ügyvezető elnöke, a Kovács Margit voda vezetője kifejtette, jubileumához érkezett az Ovifoci Club Győr, alakulásának 10. évfordulóját ünnepli.

A korosztályában egyedülálló, kisgyermekeket foglalkoztató egyesület, amelynek valamennyi győri óvoda alapító tagja, a városi önkormányzat segítségével csaknem 500 apróság részére biztosítja hétről hétre folyamatosan a kulturált sportolási lehetőséget.

A klubot Pálfalvi Gábor, győri lokálpatrióta rádiós igazgató két éves előkészítő munkát követően hozta létre, aki jelenleg is az egyesület társadalmi elnöke, s egyúttal a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja.

Immár tíz esztendeje az óvodák mindenkori csoportjainak tagjai - 5 - 6 éves apróságok vesznek részt az életkoruknak megfelelő labdás, játékos foglalkozásokon. Ez idáig Magyarországon csak Győr városában sikerült megvalósítani, hogy az óvodai tanrend keretében, óvodai időben és ilyen nagy létszámban vehessenek részt ovifoci foglalkozásokon az apróságok.

A sajtótájékoztatón jelen volt Kelemen Márk, a Győri ETO FC ifjú tehetsége is, aki tíz esztendővel ezelőtt a Győri Ovifoci Klub egyik csoportjában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, jelenleg pedig az U 16-os magyar válogatott tagja, és 16 évesen az ETO NB II-es keretének is tagja.

A fiatal labdarúgó elmondta, az Ovifoci Klubnak, az itt folyó szakmai munkának köszönheti, hogy megismerkedett ezzel a sportággal, hogy megszerette a futballt, és hogy erre tette fel az életét. Hozzátette, természetesen az a célja, hogy egyszer majd magára ölthesse a magyar felnőtt válogatott mezét, de addig még sok a tanulnivaló.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.