Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. Október 03. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Tizenegy milliárd jut szociális célokra

Tizenegy milliárd jut szociális célokra

Tizenegy milliárd forintot szánt a kormány a gyerekotthonok és szociális intézmények fejlesztésére, hajléktalan ellátásra.

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) szociális kerete három nagy pályázat között oszlik meg, a támogatás pedig teljes körű – nincs szükség hozzá önrészre.

Az ÚSZT hármas pályázatáról Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár nyilatkozott a közrádiónak: elmondása szerint az időseket, mozgáskorlátozottakat és pszichiátriai betegeket ellátó intézetek között hatmilliárd forint oszt szét a kormány – a gyermekotthonok felújítására, illetve új otthonok építésére pedig 3 milliárd forintot szánnak. Az utóbbi esetben az is cél, hogy az állami gondozottak a régi nagy központi épületekből kisebb és családiasabb házakba költözhessenek.

A harmadik, kétmilliárd forintos keretből a hajléktalan-ellátást támogatja a kabinet: a hagyományos (nappali, éjjeli és átmeneti) szálláshelyek mellett ugyanakkor új szolgáltatásokat is bevezetnének, melyekkel a hajléktalanok társadalmi visszailleszkedését szeretnék elősegíteni – mondta a Kossuth Rádióban Soltész Miklós.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség /archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba