Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Október 18. 15:30, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: MTI

Tizenegy milliárdból fejleszti közösségi közlekedését Győr

Tizenegy milliárdból fejleszti közösségi közlekedését Győr

Mintegy 11 milliárd forintból fejlesztené a következő két évben közösségi közlekedését Győr - az erről szóló előterjesztést pénteki ülésén egyhangúlag megszavazta a kisalföldi megyeszékhely közgyűlése.

A tervek szerint önrész nélküli pályázattal intermodális közlekedési csomópontot alakítanának ki a 131 ezer helyi lakos és a város vonzáskörzetében élő 285 ezer ember számára 1,7 milliárd forintból. További kétmilliárd forintos, szintén száz százalékos uniós támogatással megvalósított fejlesztés keretében átalakítanák Győr városi és elővárosi közlekedését, egy közel 7,5 milliárd forintos, 600 millió forint önerőt igénylő pályázat eredményeként pedig harminc hibrid autóbuszt szereznének be - olvasható az előterjesztésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben