Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2024. Augusztus 30. 07:41, péntek | Sport
Forrás: MTI

Tizenegyesekkel jutott főtáblára a Ferencváros

Tizenegyesekkel jutott főtáblára a Ferencváros

A hazai döntetlent követően csütörtökön hosszabbítás után 1-1-et játszott a Ferencváros a bosnyák Borac Banja Luka vendégeként, amelyet aztán tizenegyesekkel múlt felül a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.

Az eseménytelen, helyzetek nélküli mérkőzés hosszabbításában a hazai csapat szerzett vezetést szögletből, majd Varga Barnabás büntetőből egyenlített. Az idegek csatájában végül a zöld-fehérek bizonyultak jobbnak, így a második számú európai kupasorozat főtábláján szerepelhetnek. Az FTC sorozatban hatodszor főtáblás, ebből negyedszer az Európa-ligában.

Az El sorsolását pénteken 13 órától tartják Monacóban.

Európa-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó:
Borac Banja Luka (bosnyák)-Ferencvárosi TC 1-1 (0-0, 0-0, 1-0) - 11-esekkel: 2-3
--------------------------------------------------------------
Banja Luka, v.: Erik Lambrechts (belga)
Továbbjutott: a Ferencvárosi TC 1-1-es összesítéssel, tizenegyesekkel.
gólszerzők: Grahovac (104.), illetve Varga (111., 11-esből)
sárga lap: Herrera (90+1.), Hrelja (95.), Manojlovic (109.), Meijers (119.), illetve Maiga (8.), Misidjan (41.), Ben Romdhane (63.), Varga (90+6.), Knoester (102.)

Borac Banja Luka:
-----------------
Manojlovic - Vukcevic (Kvrzic, 86.), Meijers, Carolina, Herrera - Grahovac, Skorup (Pihler, 86.) - Kulasin (Hrelja, 75.), Savic, Sreckovic (Cavic, 64.) - Lukic (Vukovic, 94.)

Ferencvárosi TC:
----------------
Dibusz - Makreckis, Knoester, Cissé (Gruber, a hosszabbítás szünetében), Ramírez (Civic, 76.) - Rommens, Abu Fani, Maiga (Zachariassen, a szünetben) - Misidjan (Ben Romdhane, a szünetben), Pesic (Varga, 85.), Traore (Kady, 71.)

A Ferencváros ugyan az első mérkőzéshez hasonlóan fölényben futballozott, de kapura ugyanúgy veszélytelen volt, mint Budapesten. Egyedül Abu Fani távoli lövése okozott izgalmat, de a labda nem sokkal elkerülte a jobb sarkot. A magyar bajnok támadásaiból hiányzott a kreativitás és a lendület, így pedig csupán annyit tudott felmutatni a szünetig, hogy közel kétszer annyit birtokolta a labdát, mint ellenfele, de ez helyzetekben egyáltalán nem mutatkozott meg.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, a zöld-fehérek csupán meddő mezőnyfölényt tudtak kiharcolni. Hiába irányította a meccset az FTC, nem tudta átjátszani a szervezetten védekező bosnyákok hátsó vonalát, így továbbra is csendesen csordogált a mérkőzés. A Ferencváros támadójátékáról a legbeszédesebb adat, hogy kilencven perc alatt egyetlen kaput eltaláló kísérlete sem volt, így következhetett a hosszabbítás.A ráadásban is helyzetek nélkül teltek percek, mígnem a hazaiak egy szöglet után váratlanul vezetést szereztek. Hátrányban az FTC ugyan valamelyest nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, de az egyenlítést csak a rivális kapus nagy hibájának köszönhette, ugyanis Manojlovic egy előrevágott labdánál rosszul mozdult ki, a labda helyett Kadyt találta el, a büntetőt pedig a csereként beállt Varga értékesítette. Az idegek csatájában a Ferencváros bizonyult jobbnak, így ha nehezen is, de a második számú sorozatban folytathatja szereplését, míg a Borac Banja Luka a Konferencia-ligába került át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:57, szombat | Sport

Európa-liga - Lisztesékkel és a Tottenhammel is találkozik a Ferencváros

A Ferencváros az Eintracht Frankfurttal és a Tottenham Hotspurrel is találkozik a labdarúgó Európa-liga főtábláján.

2024. Augusztus 31. 00:29, szombat | Sport

MAMS: Sikeresen zárult a magyar bajnokság IV. fordulója a horvátországi Grobnikban!

Augusztus 9-11. között rendezték a Magyar Bajnokság IV. fordulóját a horvátországi Grobnik pályán.

2024. Augusztus 30. 07:52, péntek | Sport

Paralimpia: Konkoly Zsófiáé az első magyar érem, egy arany

Konkoly Zsófia aranyérmet szerzett csütörtökön 400 méteres gyorsúszásban, az S9-es kategóriában a párizsi paralimpián. Ez a magyar küldöttség első dobogós helyezése a francia fővárosban.

2024. Augusztus 30. 07:46, péntek | Sport

Kikapott és kiesett a Paks

Az idegenbeli döntetlent követően a Paks 3-0-ás vereséget szenvedett a cseh Mlada Boleslavtól a csütörtöki visszavágón, így 5-2-es összesítéssel búcsúzott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.