Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Június 20. 17:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Tizennégy és nyolc év fegyházat kapott a gyilkos páros

Tizennégy és nyolc év fegyházat kapott a gyilkos páros

Tizennégy, illetve nyolc év fegyházra ítélte első fokon a Veszprémi Törvényszék szerdán azt a két hajléktalant, aki 2010 nyarán otthonában tört rá egy idős ajkai férfira, és ölte meg az értékeit követelve.

Emberölés és magánlaksértés bűntette, valamint lopás vétsége miatt az első rendű vádlottat, Szabó Róbertet 14 év, a másodrendű Ricz Krisztiánt pedig rablás és magánlaksértés miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék Németh Balázs vezette büntetőtanácsa - tájékoztatta Dülkné Pintér Zsuzsa, a törvényszék szóvivője az MTI-t. A krónikus alkoholizmusban szenvedő hajléktalan barátok italozás után döntötték el, kerékpárt lopnak annak érdekében, hogy vasat szerezzenek egy telepről. Betörtek egy idős férfihoz, aki felébredt a zajra, és egyiküket fel is ismerte; dulakodás kezdődött, ekkor érték az áldozatot a késszúrások - ismertette a szóvivő. Hozzátette: a hajléktalanok feldúlták a lakást értékek után kutatva, majd távoztak; az erősen vérző férfi pedig kitántorgott az utcára, ahol segítséget kért, még a kiérkező rendőrökkel is beszélt, de a kórházba szállítás közben meghalt. A büntetőtanács ítélete ellen minden érdekelt fellebbezett, így az nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.