Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Szeptember 05. 10:28, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Tizennégy év börtönt kapott, amiért mosolygott és gazdag

Tizennégy év börtönt kapott, amiért mosolygott és gazdag

Tizennégy év börtönt kapott az a kínai hivatalnok, aki egy több tucat halálos áldozattal járó buszbaleset helyszínén készült fényképen mosolygott, majd kiderült róla, hogy túl sok pénze van.

Jang Ta-caj az északnyugat-kínai Senhszi tartomány munkavédelmi felügyelője volt, és a bíróság korrupció, csúszópénzek elfogadása miatt szabta ki rá a súlyos börtönbüntetést.Az ítéletben 250 ezer jüan (9,3 millió forint) készpénz elkobzása is szerepel, továbbá 5 millió jüan értékű kétes vagyon lefoglalása. Ötvenezer jüan bírságot is kiszabtak rá. Jang nem fellebbezett az első fokú határozat ellen.

A meghallgatás során elhangzott, hogy egy ízben 250 ezer jüant fogadott el, mert közbenjárt egy vállalat biztonsági minősítése érdekében. Családja vagyonát 11,77 millió jüanra becsülték. Az ügyészek megállapították, hogy ez jóval több, mint ami egy köztisztviselő jövedelméből megtakarítható.Jang akkor tett szert országos hírnévre, amikor tavaly augusztusban egy 36 halálos áldozattal járó buszbaleset helyszínén mosolygó ábrázattal kapták lencsevégre, és a kép elterjedt az interneten. Miután az online közösség nyomozói beazonosították, újabb feltöltött képekkel drága karóráira és feltűnő gazdagságára hívták fel a figyelmet.

A nyilvános kampány következtében Jang ellen hivatalos eljárás indult, elbocsátották állásából, leváltották a megyei munkavédelmi hivatal párttitkári tisztségéből, majd idén februárban a pártból is kizárták.

Címkék: baleset, gazdag, kína, mosoly

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.

2024. Július 26. 08:07, péntek | Helyi

Új gasztrofesztivál debütál Győrben

Tizenhat órán át sütnek malacot a pénteken kezdődő háromnapos I. Győri Sör & BBQ Gasztroparádén.

2024. Július 26. 07:15, péntek | Helyi

Győri fiatalok a birminghami frizbi vébén

Tart az U20-as frizbi világbajnokság Birminghamban, a magyar válogatottban több győri is szerepel. Nem is vagyunk esélytelenek, csapatunk tavalyelőtt arany-, tavaly ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…