Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Június 30. 15:20, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI-V, Kép: EU-Media-Futures-Forum

Tizenöt közösségi tévé és rádió nyert támogatást a médiatanácstól műszaki fejlesztésre

Tizenöt közösségi tévé és rádió nyert támogatást a médiatanácstól műszaki fejlesztésre

Tizenöt közösségi televízió és rádió nyert 35,6 millió forintot a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsától műszaki fejlesztésre a technikai modernizációra kiírt pályázaton.

Az NMHH csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Magyar Média Mecenatúra program keretében a Balmazújváros Televízió, a budapesti székhelyű Bonum TV, a budai Hegyvidék Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a TV Szentendre, a szintén szentendrei VKC TV és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV részesült támogatásban.
A közösségi rádiók közül a Magyar Katolikus Rádió debreceni és székesfehérvári adója, valamint a Mária Rádió celldömölki és veszprémi adója kapott támogatást, a kisközösségi adók közül a szombathelyi Credo Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Rádió Szentendre nyert el támogatást műszaki fejlesztésre.
Közleményében az NMHH megjegyezte, hogy a médiatanács 2011 óta 215 alkalommal összesen 582,6 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat a műszaki feltételek biztosítása érdekében.
A médiatanács legutóbbi ülésén döntött arról is, hogy a Dzsungel mentőakció munkacímű, egy amerikai magyar színház beugró színészeiről szóló dokumentumfilm azonnali helyszíni forgatásához közel kétmillió forintos támogatást ad az Escher Károly-pályázat keretében.
A grémium eredménytelennek ítélte az Esztergom 98,1 MHz-es rádiós frekvenciára kiírt pályázatot, miután mindkét pályázó ajánlata érvénytelen volt.
A médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek 2015-ös alulteljesítése miatt a médiatanács tíz helyi közösségi televízióra bírságot szabott ki, és egy televíziót figyelmeztetett a szabályok betartására. A szombathelyi Credo Rádió 10 ezer forint bírságban részesült egy hatósági ellenőrzés alapján megindított eljárásban amiatt, hogy a közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó műsorok aránya kisebb, az ismétlések aránya pedig nagyobb volt a szerződésében vállaltaknál, illetve a törvényben előírtaknál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.

2024. Augusztus 01. 08:10, csütörtök | Helyi

Felpöröghet az albérletpiac Győrben is

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével magasabb fordulatszámra kapcsolhat az albérletpiac.

2024. Augusztus 01. 07:13, csütörtök | Helyi

Nagyon megbüntette a hatóság a hulladékégetőt

A legutóbbi tűz miatt tett bejelentést a városrész önkormányzati képviselője a kormányhivatalnál, a hatóság döntését pedig nyilvánosságra hozta.

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.