Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Július 01. 07:13, péntek | Külföld
Forrás: HírTV

Tízezer iskolát érint a megmozdulás

Tízezer iskolát érint a megmozdulás

Tízezer iskolát érint a brit oktatási alkalmazottak sztrájkja: ez a brit iskolák több mint kétharmada. Nagy-Britanniában félmillió tanár tiltakozik a kormány nyugdíjreformja miatt, amely több munkaévet és kisebb juttatásokat irányoz el

 

A sztrájk miatt sok iskolát teljesen, és legalább ugyanannyit részlegesen be kellett zárni. Londonban a tanárok a város központjába vonultak, de a sztrájk hatalmas méreteket öltött Liverpoolban is, ahol a szakszervezetek állítása szerint csak öt iskola nem csatlakozott a munkabeszüntetéshez.

Több kikötő és repülőtér személyzete is sztrájkba lépett, ezért a közlekedésben is tapaszthatók fennakadások. A brit miniszterelnök szóvivője „szükségtelennek és elhamarkodottnak” nevezte a megmozdulást, amely a legnagyobb a jelenlegi koalíció hatalomra kerülése óta. (pr)

hírTV

Címkék: sztrájk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.