Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Március 27. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Tízezer forintba is kerülhet egy szál cigaretta

Tízezer forintba is kerülhet egy szál cigaretta

Májustól tilos a dohányzás a zamárdi strandon. Az önkormányzat képviselő-testülete azért döntött így, mert az elmúlt években kezelhetetlen mennyiségű cigarettacsikk gyűlt össze a vízparton.

Három kilométer hosszan és 20 méter szélességben, azaz a szabad strand víz közeli részén nem lehet majd dohányozni Zamárdiban. Egy-egy kánikulai nap után ugyanis alig győzték összegyűjteni a parton ott hagyott cigarettacsikkeket. A sétányra végig csikkgyűjtőket helyeznek ki, de a tiltást táblákkal és az öltözőkabinokra ragasztott matricákkal is jelzik majd. A helyiek többsége egyetért a szigorítással.

Siófok azonban nem követi Zamárdit. A polgármester azt mondja: szerinte elegendőek a központi előírások, további, helyi szigorítás bevezetését nem tervezik. „Ennek az az oka, hogy alapvetően azt gondoljuk, hogy a szabadság idején az emberek könnyedebben élnek, és felesleges további tiltásokkal nehezíteni az életüket” – közölte Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

Zamárdiban a tilosban dohányzókat a közterület-felügyelők ellenőrzik majd, akik először csak figyelmeztetnek, a türelmi idő letelte után azonban már bírságolnak is. Egy szál elszívott cigaretta így akár tízezer forintba is kerülhet. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.