Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Szeptember 04. 20:30, szerda | Bulvár

Tízmilliós pert indít Ariana Grande énekesnő

Tízmilliós pert indít Ariana Grande énekesnő

Ariana Grande pert indított a Forever 21 és Riley Rose ellen, mivel jogosulatlanul használták fel az énekesnő nevét is arculatát saját termékeik eladásának növeléséhez – összegzi az ABC News.

Az ABC News által beszerzett bírósági iratok szerint a Los Angeles-i szupersztár legalább tíz millió dolláros (2,9 milliárd forint) kártérítési igényt nyújtott be.

Az amerikai fast-fashion cég korábban megkereste az énekesnőt és együttműködést ajánlott neki még 2019 elején, de Grande visszautasította az ajánlatot, mivel a Forever 21 nem fizette meg az énekesnő által a hírneve után elvárt összeget.

A magántulajdonban lévő Forever 21 elsősorban a 14 és 24 év közötti fiatal nőknek értékesíti termékeit, és mintegy 800 üzlete van a világ 57 országában.

A cég mintegy 30 jogosultatlanul felhasznált képet és videót tett közzé kampánya során a közösségi médiában a periratok szerint. A bizonyítékok között szerepelnek a cég kampányképei, valamint az énekesnőről készült fotók is.

Ariana számos terméket árul weboldalán,így például kalapokat, pulóvereket és zoknikat a Thank U, Next márkanév alatt, ami legutóbbi zenei albumának címe is.

A Forever 21 divatcég mellett a Riley Rose kozmetikai márka is szerepel a periratokban, amelyek szerint „ellopták Grande szellemi tulajdonát és ingyen reklámként felhasználták azt".

Forrás: origo.hu

Kép: Ariana Grande/Twitter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára