Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. November 23. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/onkormanyzat.gyor.hu

Ötmilliós adomány győri diákoknak

Ötmilliós adomány győri diákoknak

A Samsung országosan százmillió forint értékű termékfelajánlásából öt győri iskola, összesen ötmillió forint értékben részesült- olvasható a győri önkormányzat honlapján.

A Samsung a Londoni Olimpia évében akciót hirdetett, amelynek lényege, hogy egy letölthető mobilalkalmazással lehetett számolni a felhasználók által megtett kilométereket. – mondta el Baradits Szilárd, a cég online marketing menedzsere. Hozzátette, a cél egymillió futással, gyaloglással, kerékpározással megtett kilométer összeszámlálása volt ahhoz, hogy a Samsung százmilliót adományozzon a főváros és a megyeszékhelyek számára. A cég képviselője a Speciális Szakiskolában nyújtotta át Páternoszter Piroskának, a városháza Humánpolitikai Főosztályának vezetőjének a város iskoláiba kerülő ötmillió forint értékű adomány emléktábláját.

Páternoszter Piroska köszönetet mondott a jótékony felajánlásért. Mint mondta, a kedvezményezett iskolákat egy képzeletbeli verseny alapján választották ki, amelynek első helyén a Speciális Szakiskola végzett, amelynek diákjai sporteredményeik alapján érdemelték ki az előkelő helyezést. A dobogó második helyén a Fekete és a Kossuth iskola végzett, mert azoknak a diákoknak is lehetőséget teremt a sportolásra, akiknek anyagi helyzete ezt nem tenné lehetővé. A képzeletbeli harmadik helyezett az Arany és a Bercsényi iskola lett, mert élen járnak az élsportolók kinevelésében. Az iskolák 1-1 millió forint értékű tárgyadományban részesülnek, amelyek között fényképezőgép, monitor, kamera, tv, Blu-ray lejátszó, táblagép is szerepel.

A Samsung Hope Relay mozgalom alapja egy okostelefonokra készült alkalmazás volt, mellyel mindenki nyomon követhette sportteljesítményét. Az applikáció GPS koordináták alapján számolja a mozgás közben megtett kilométereket, így az alkalmazást használók nem csak saját egészségükért tettek, de közvetve értékes elektronikai eszközöket gyűjtöttek.

Fotó: Nagy Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.