Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 17. 09:13, vasárnap | Helyi

Több fronton is harcol az Audi az energiamegtakarításért

Több fronton is harcol az Audi az energiamegtakarításért

Az Audi Hungaria Mission:Zero környezetvédelmi programjának keretében minden évben energiacsökkentési célokat határoz meg.

A győri vállalatnál 2023-ban közel 22 000 MWh megtakarításnak megfelelő energiahatékonysági intézkedést valósítottak meg, mely 4800 háztartás éves villamosenergia, és 540 háztartás éves hőenergia felhasználásának megfelelő mennyiség.

A tavalyi évben összesen közel 12 000 MWh villamos- és hőenergia megtakarítást ért el a vállalat az irodahelységek és gyártócsarnokok fűtési hőmérsékletének csökkentésével, valamint a komfort szellőzőgépek ventilátorainak fordulatszám optimalizálásán keresztül. Ezzel az intézkedéssel a vállalat a fűtéshez használt földgáz mennyiségének csökkentésével párhuzamosan a geotermikus hőenergia felhasználásának részarányát is növelte, így a fűtésre felhasznált energia immár 95%-a geotermikus energiából származik.

A mechanikus megmunkálás területén is jelentős energiamegtakarítást ért el a vállalat: a gyártósorok emulziókiszolgálására használt régebbi típusú berendezések villanymotorjainak direkt kapcsolását frekvenciaváltós szabályozásra cserélték, ezáltal a gyártósor emulzióigénye a rendszerszivattyúkkal sokkal pontosabban lekövethető. A módosításnak köszönhetően átlagosan 30%-kal csökkent a gépek energiafelhasználása, ami közel 1200 MWh megtakarítást jelent.

A vállalat lakkozóüzemében használt festékek és lakkok felvitele során a kabinokban keringő levegő szabályozásához nagyteljesítményű légtechnikai eszközök használata szükséges. A tavalyi évben ezen a területen is jelentős mennyiségű energiát takarított meg a vállalat: az alaplakk szórókabinjához tartozó ventilátorok fordulatszámának csökkentésével évi 300 MWh energiamegtakarítást sikerült elérni. A lakkozóban további 198 MWh energiát takarított meg a vállalat az ajtóviaszolás folyamatának optimalizálásával, mely egy új típusú viaszoló anyag bevezetésével és a korábban a viasz megolvasztásához használt infralámpák mellőzésével valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:12, csütörtök | Helyi

Mi lesz a szép zöld füvemmel? A Győr-Szol ezt tanácsolja

Győrben kollégáink folyamatosan ápolják, gondozzák a közterületeket, viszont sajnos látni lehet olyan területeket, ahol a nap kiégette a füvet.

2024. Július 18. 08:13, csütörtök | Helyi

Leállt Veszprémben az érsebészet, Győrbe hozzák a betegeket

Senkinek nem kötötte az orrára a veszprémi kórház, hogy leállt az érsebészet

2024. Július 18. 07:09, csütörtök | Helyi

Munka a kánikulában: 55 fokos a beton a péri reptéren

Egy gép fogadásához nagyjából 10 perc szükséges – ennyit kell kibírni a több mint 50 fokos betonon, ami nem kevés.

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.