Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Június 23. 09:32, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Több megyében továbbra is másodfokúak a figyelmeztetések felhőszakadás-veszély miatt

Több megyében továbbra is másodfokúak a figyelmeztetések felhőszakadás-veszély miatt

Több megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás veszélye miatt. Emellett országszerte figyelmeztetnek az intenzív esőzés és a zivatarok miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott veszélyjelzése szerint felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett zivatarveszély miatt szintén az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: vasárnap ismét szórványosan várhatóak zivatarok, amelyek szinte bármely napszakban megjelenhetnek, és több hullámban követhetik egymást délről észak felé vonulva. Legjellemzőbb kísérőjelenségük a felhőszakadás lesz - rövid idő alatt 30-50 milliméter csapadék zúdul le -, de néhol átmenetileg viharos szél is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet napközben 22-29 fok között alakul, nyugaton lesz hűvösebb. Késő estére 17-23 fok közé hűl le a levegő.

Címkék: eső, felhőszakadás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.