Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2016. December 06. 10:19, kedd | Belföld
Forrás: hirado.hu

Több milliárd forintos turisztikai beruházás várható

Több milliárd forintos turisztikai beruházás várható

Több milliárd forint jut az elkövetkezendő években az aktív kikapcsolódást szolgáló turisztikai beruházásokra, elsősorban kerékpárutak építésére.

Olyan a lovas túrákat szolgáló útvonalakat is kialakítanak, amihez hasonló másutt még nem található Európában.

32 milliárd forintnyi kerékpárút-fejlesztés

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Kossuth Rádió Közelről című műsorában elmondta: hosszú, egybefüggő kerékpárutak nem nagyon találhatók az országban, ezért körülbelül 32 milliárd forintnyi kerékpárút-fejlesztés várható a következő években, amelyek elsősorban turisztikai célokat szolgálnak majd. Ilyen például Rajka és Budapest összekötése a Duna mentén, de felújítanák a balatoni kört, és azt is összekötnék a fővárossal. A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos elmondta azt is, hogy most készül egy másik előterjesztés, amely a Fertő-tavat a Balatonnal, Keszthellyel kötné össze. De lesznek fejlesztések Kelet-Magyarországon is: Tokaj és Tiszabecs között, valamint befejezik a Tisza-tavi kerékpárutat is, megépül a Tiszafüred és Poroszló közötti szakasz.A fejlesztés több száz kilométernyi kerékpárutat jelent.

Magyarország pályázik az európai főgerinchálózati út kiépítésére.

Révész Máriusz beszélt arról is, hogy a tervek között szerepel, hogy Magyarország jelentkezni fog egy európai főgerinchálózati út kiépítésére. A kerékpárút Zalaegerszeg környékén érne be az országba, onnan a Balatonhoz, Budapestre, Gödöllőre, Egerre, Tiszafüredre, a Hortobágyra, Debrecenbe vezetne tovább, és Románia irányába hagyná el az országot. Erre december 31-ig kell beadni a pályázatot.

Kerékpárutak a gátakon is.

A kormánybiztos tájékoztatott arról is, hogy megállapodtak a vízügyi hatósággal, hogy a gátakon futó utakat kerékpárutaknak jelölik ki, és számba veszik az erdőkben futó utakat is, hogy azok közül melyek alkalmasak biciklizésre. Ezek többségét már 2017-ben ki fogják táblázni. Hozzátette: nagyon sok más fejlesztés is lesz. Uniós forrásokból körülbelül 15 milliárd forintot fognak költeni a Bejárható Magyarországhoz kapcsolódó szolgáltatásfejlesztésére: gyalogos, kerékpáros, lovas és vízi turizmusra, vitorlázásra.

Vízitúra megállóhelyek számos területen

Az elkövetkező években 150 vízitúra megállóhely fejlődik majd, és ugyanez várható a többi területen is, ígérte a kormánybiztos. Olyan szállások is lesznek, ahol a lovas turista a lovával együtt meg tud szállni. Az aktív turizmus területén olyan mértékű fejlesztés várható, amelyre talán még soha nem volt példa Magyarországon, összegezte Révész Máriusz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:53, szombat | Belföld

Földrengés volt Mór közelében

Mór városától 5 kilométerre délnyugatra 2,3-as magnitúdójú földrengés volt pénteken este 18 óra 9 perckor - tájékoztatta a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

2024. Szeptember 07. 07:50, szombat | Belföld

Varga Mihály szerint jók magyar gazdaság kilátásai

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.