Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Február 04. 14:05, kedd | Külföld

Több mint 600 kilogramm cápauszonyt foglaltak le a hatóságok Miamiban

Több mint 600 kilogramm cápauszonyt foglaltak le a hatóságok Miamiban

Legalább 700 dollár értékű cápauszonyt foglaltak le a helyi hatóságok Floridában. Az árut vélhetően az ázsiai piacra szánták.

635 kilogrammnyi cápauszonyt foglaltak le az amerikai hatóságok Floridában, Miami kikötőjében január 29-én - írja az AP.

Szakértők szerint a tizennyolc dobozba rejtett szállítmány Dél-Amerika vizeiből származik, és valószínűleg az ázsiai piacra szánták, ahol a cápauszony ínyencségnek számít. A csempészáru becsült piaci értékét 700 ezer és egymillió dollár (198 - 283 millió forint) közé teszik.

Bár az Egyesült Államokban illegális az cápauszony halászat, a kereskedést és a birtoklást a tagállamok többségében nem büntetik. Hawaii volt az első állam, amely tíz éve ezt is megtiltotta.

Egy most készülő jogszabálytervezet szerint első alkalommal 4500 dollárra büntetnék az elkövetőket, és fél évre felfüggesztenék a halászati engedélyüket. Azonban a visszaesők már akár végleg elveszíthetnék az engedélyüket, és akár 50 ezer dolláros bírságot is kaphatnak.

A halászok évente több tízmillió cápát fognak ki az uszonyuk miatt. Miután az állatokról levágták az értékes uszonyt, majd a mozgásképtelenné vált állatokat visszadobják a tengerbe.

Forrás: origo.hu

Kép: Az amerikai halászati és vadvédelmi kormányhivatal (USFWS) felvétele - MTI/AP/USFWS/-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.