Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Szeptember 30. 15:20, hétfő | Belföld

Több, mint 640 millió forintot csalt el egy ügyvéd

Több, mint 640 millió forintot csalt el egy ügyvéd

A vádirat szerint két nő, az egyik hozzátartozójuktól óriási összeget örököltek. A pénz jelentős része külföldi számlákon volt.

A két nő megkért egy családi barátot, egy 58 éves férfit, hogy segítsen nekik a külföldi hagyaték felkutatásában. A férfi azonban elhatározta, hogy az örökség egy részét megszerzi, és ebben megegyezett ismerősével, egy 49 éves ügyvéddel. A férfi rávette az örökösöket, hogy bízzák meg a hagyatéki ügyintézéssel az általa ajánlott ügyvédet, és járuljanak hozzá, hogy a hagyaték az ügyvéd letéti számlájára kerüljön. Így kezdődött a csalás.

A meghalt idős emberrel élete végén jó viszonyba került annak a szállodának portása, ahol lakott. Ő azt ajánlotta az örökösöknek, hogy a hagyaték 25%-áért segít a külföldi bankszámlákat felkutatni. Az ügyvéd meggyőzte a két örököst, hogy állapodjanak meg a portással, akit majd később – jogszerűen – kiszorítanak az örökségből.Valójában az 58 éves férfi kutatta fel a külföldi bankszámlákon lévő örökséget, majd ügyvéd társával változatos módszerekkel jutottak hozzá 2015-2016-ban több mint 640 millió forinthoz. Az első utalásnál például az ügyvéd nem a letéti, hanem a saját devizaszámláját adta meg célszámlaként, emellett a letéti számlára befolyt összegből utalt a saját, illetve az 58 éves férfi hozzátartozójának, valamint az általa megvett ingatlan adásvételénél az eladónak is.
Ezen túl az ügyvéd szerkesztett és elolvasásra lehetőséget sem adva aláíratott egy okiratot az örökösökkel. E szerint előkerült egy bejrúti váltón alapuló hagyatéki igény, amelyet az örökösök vállaltak kiegyenlíteni. Ilyen váltó nem létezett, az okirat csak a csalárd pénzutalások leplezését szolgálta.
A férfi és az ügyvéd ellen vádat emeltek.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Címkék: ügyvéd, csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.