Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 18. 09:16, szerda | Helyi

Több, mint 70-szer riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten

Több, mint 70-szer riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvenhárom eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A tűzoltóknak a legtöbb munkát balesetek adták, de kigyulladt épület és helyesen jelzett szén-monoxid érzékelő is munkát adott nekik:

  • Kazánhelyiségben keletkezett tűz egy háromszintes hotel alagsorában hétfő délután Győrben, a Corvin utcában. A győri hivatásos tűzoltók porral oltóval fékezték meg a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A tűzoltás idejére tizenegy ember hagyta el a hotelt, egyiküket a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.
  • Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedd este Győrben, a Márvány utcában. A társasházi lakás konyhájában egy átfolyós vízmelegítő üzemelt, amikor jelzett az érzékelő. A győri hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakembere egyaránt kimutatták a mérgező gázt a levegőben, valamint a gáztűzhely mellett is kisebb szivárgást tapasztaltak, ezért a gázórát leszerelték. Az eset során nem sérült meg senki.
  • Három személygépkocsi és egy kamion ütközött szerda délután, az M1-es autópálya 126-os kilométerénél, az országhatár felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautókat, és megszüntették a forgalmi akadályt. A kamion és két személyautó önerőből elhagyta a helyszínt. A balesetben nem sérült meg senki.
  • Egy személyautó és egy kamion ütközött csütörtök délután az M1-es autópálya 154-es kilométerénél Mosonmagyaróvár térségében, a főváros felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót. A kocsiban ketten utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett, őt kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.
  • Két személyautó ütközött péntek reggel az 1-es számú főút 131-es kilométerénél. Az ütközés következtében az egyik autó a szántóföldre sodródott, a másik az úton megállva akadályozta a forgalmat. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset során személyi sérülés nem történt.
  • Két személyautó ütközött szombat délután a 81. számú főúton, Győr külterületén. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, melyek utasai közül két embert a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.
  • Kisteherautó és személyautó ütközött vasárnap este a 84-es számú főút 110-es kilométerénél, Nagycenk térségében. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók és a nagycenki önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.