Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Június 16. 15:47, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Több mint egymilliárdba kerül a győri csomópont megtervezése

Több mint egymilliárdba kerül a győri csomópont megtervezése

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt közbeszerzést írt ki a város intermodális közösségi közlekedési csomópontjának megtervezésére, valamint engedélyeztetésére, a munka becsült ellenértéke nettó 1 milliárd 144 millió forint - a felhívás a Közbeszerzési Értesítő hétfői számában jelent meg.

A beruházást a Közlekedés Operatív Programból (KÖZOP) finanszírozzák. A projekt közvetlenül javítja napi 60 ezer ember utazási körülményeit.A tervezett intermodális csomópont a meglévő vasútállomás környékén létesül. A közös helyi és helyközi autóbusz állomás a vasútállomástól délre helyezkedik el.

A fejlesztési területen 160 P+R parkolóhely létesül. A kerékpáros forgalom számára 200 B+R parkoló épül.Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt 3 évben a teljes nettó árbevétele eléri a 2 milliárd forintot, és ebből a közösségi közlekedési létesítmények engedélyezési tervének és/vagy tendertervének és/vagy kiviteli tervének elkészítése

Emellett rendelkeznie kell az ajánlattevőnek - szintén az elmúlt 3 évből - referenciával, ami egy legalább 100 ezer főt kiszolgáló intermodális csomópont megtervezése, minimum nettó 350 millió forint értékben.Az ajánlattételi határidő július 21. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, az értékelésnél 90 súlyszámot kap az ár, és 10-et a késedelmi kötbér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.