Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. November 11. 05:00, hétfő | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több mint egymillióan jogosultak ingyenes influenza oltásra

Több mint egymillióan jogosultak ingyenes influenza oltásra

A napokban juttatják el a háziorvosokhoz az influenza elleni védőoltásokat. Ingyenesen kaphatják meg a vakcinát a különösen veszélyeztetettek, akik számára idén is 1,3 millió vakcina áll rendelkezésre. Molnár Zsuzsanna epidemiológus főorvos az InfoRádiónak mondta: a legtöbb megbetegedés január-februárban várható.

Tavalyhoz hasonlóan idén is 1,3 millió ingyenes influenza elleni vakcina áll a rizikócsoportba tartozók rendelkezésére. A védőoltást a napokban juttatják el a háziorvosokhoz. Molnár Zsuzsanna epidemiológus főorvos szerint az oltandók köre az elmúlt évekhez képest nem változott, a fertőzés és a megbetegedés veszélynek a legjobban kitettek az idősek és a krónikus betegségben szenvedők.

Molnár Zsuzsanna hozzátette, az úgynevezett influenzafigyelő szolgálat már pár hete működik, összesen 1390 háziorvos számol be heti rendszerességgel a fertőzés mértékéről. Magyarországon az influenzavírus általában január és március között tetőzik, addigra erősödik fel annyira a kórokozók cirkulációja, hogy az járványos megbetegedést okoz.

Komáromi Zoltán, budapesti háziorvos azt mondta, az érintett betegek már érdeklődnek a védőoltás felől, az ingyenes vakcinát általában már novemberben beadatják. Hozzátette, a rendelőjében egy szezonban nagyjából 300-350 beteg szokta igényelni az ingyenes oltást.

A vakcina ára az elmúlt években átlagosan 2-4000 forint között mozgott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.