Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Június 16. 15:14, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Több mint 150 diák kezdte meg gyakorlatát az Audinál

Több mint 150 diák kezdte meg gyakorlatát az Audinál

Több mint másfél száz diák kezdte meg négyhetes nyári gyakorlatát hétfőn az Audi Hungaria motor Kft.-nél; ők lesznek azok, akik szeptembertől a társaságnál töltik szakmai gyakorlatukat a duális képzés keretében.

A motor- és járműgyártásoz kapcsolódó 11 szakma képviseletében összesen 159 fiatal kapott helyet a programban, kétharmaduk szakmunkásképző intézmény tanulója. Ők egy, míg a szakközépiskolások két éven keresztül tanulhatnak a járműgyárban - mondta el az MTI érdeklődésére a kezdőnapon Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A társaság tájékoztatás szerint a diákokat a járműgyár három helyi partner-középiskolájából toborozták, körülbelül kétszer ennyi jelentkező közül választva ki őket. Az utóbbi években azt tapasztalták, hogy a partnerintézményekbe mind több más településen élő fiatal jelentkezik abban a reményben, hogy utána bekerülhet az Audi képzési rendszerébe, majd munkatárssá válhat.

Eddig összesen több mint 1400 szakmunkástanulót képeztünk Győrben,az Audinál - hangsúlyozta Knáb Erzsébet. A most beállókkal együtt mintegy 260 fiatal tanulója van a projekt- és képzési központnak, amelyre kulcsszerep hárul a járműgyár dolgozói utánpótlásának biztosításában. A fiatalokat itt nem hagyományos oktatási programok keretében képzik, tanáraik - problémák vázolásával, feladatok kiadásával - sokkal inkább támogató mentorként lépnek fel.

Fotó - audi.hu

Címkék: audi, diák, győr, gyakorlat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat