Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Augusztus 14. 15:41, vasárnap | Bulvár
Forrás: MTI-V, Fotó: Tom Jamieson for The New York Times

Több mint nyolcezer fontért árulnak jegyeket a Harry Potter-színdarabra Londonban

Több mint nyolcezer fontért árulnak jegyeket a Harry Potter-színdarabra Londonban

A rajongók mindent felülmúló érdeklődését kihasználva üzérek több mint nyolcezer fontért árulnak eredetileg legfeljebb 140 fontos (50 ezer forintos) jegyeket a Harry Potter darabra Londonban.

A West Enden, a Palace Színházban június óta futó előadás, a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek), már így is jegybevételi rekordot hozott, a rajongók órákig állnak sorba, hogy jegyhez jussanak. Az interneten másodkézből is árusítanak azonban belépőket, március 3-ra például 8300 fontért (hárommillió forintért). Április 8-ra némileg olcsóbban, ötezer fontért (1,8 millió forintért) is lehet jegyet szerezni.
A darab producerei azonban vasárnap figyelmeztették az érdeklődőket, hogy a jegyszedők megtagadhatják tőlük a belépést, ha bizonyítva látják, hogy a jegyek üzérektől származnak. Az udvarias visszautasítás mellé levelet is kapnak, amellyel aztán reklamálhatnak az üzérkedő honlapoknál.
A Harry Potter és az elátkozott gyermek iránti hihetetlen érdeklődés miatt újabb 250 ezer jegyet hoztak forgalomba, de az összes elkelt egyetlen nap alatt. A darab 2017 decemberéig lesz a londoni színház repertoárján, de a producerek sűríteni akarják az előadásokat, hogy minél több néző láthassa a történetet.
A J.K. Rowling Harry Potter-sorozatának főhőseiről szóló darab a regényfolyam hetedik, befejező története után 19 évvel játszódik. A drámában Harry Potter már felnőtt férfi, három iskolás gyerek apja, a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik, Hermione Granger pedig Ron Weasley felesége. A színházi mű Harry Potter történetének eddig kevésbé ismert részeiről, a fiú meggyilkolt szüleinek életéről is mesél.
Rowling először 2013 decemberében beszélt a darabról, miután elmondása szerint számtalanszor megkérték arra, hogy alakítsa át színpadi művé a regényeke. A két hete könyv formájában is megjelent darab megírásában Jack Thorne író és John Tiffany rendező is részt vett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.