Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Szeptember 19. 06:15, csütörtök | Belföld

Több mint száznegyven sajtófotó látható a World Press Photo kiállításon

Több mint száznegyven sajtófotó látható a World Press Photo kiállításon

Huszonöt ország 43 fotóriporterének 143 képe látható az idei World Press Photo kiállításon, amelyet csütörtöktől lehet megtekintetni Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

„A világ szinte összes fontos tavalyi eseményéről manipuláció nélkül tudósít a World Press Photo kiállítás. A nemzetközi pályázat idei díjazott felvételei nagyon erősek a történetmesélésben, kiemelten foglalkoznak a női ügyekkel és a migrációval is” – mondta a tárlatot bemutató szerdai sajtótájékoztatón Révész Tamás fotóművész és fotóriporter, a kiállítás főszervezője.

Sophie Boshouwers, a World Press Photo Alapítvány kurátora hangsúlyozta, minden évben több mint száz városban rendezik meg a World Press Photo kiállítást, ezek közül az amszterdami után a budapesti a leglátogatottabb tárlat.

Forrás: hirado.hu

Kép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.