Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Május 20. 13:43, péntek | Helyi
Forrás: MTI-V

Több mint tizenegyezren vettek részt a honvédség toborzó futásán

Több mint tizenegyezren vettek részt a honvédség toborzó futásán

Több mint tizenegyezren vettek részt a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) egész országon átívelő, több mint egy hónapon át tartó, országos toborzó futásán.

A több mint 200 településen, 350 váltóponton áthaladó, 2016 kilométeres útvonalú futás április 13-án indult a parancsnokság XIII. kerületi objektumától. Az utolsó szakaszt pénteken 7 órakor kezdték meg Szentendrén, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia díszterén. Az utolsó futó péntek délelőtt nem sokkal fél 10 után ért célba a stafétabottal a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságára, ahol átadta a stafétabotot a honvédelmi miniszternek.
Köszöntőjében Simicskó István azt mondta: a futás résztvevői futásban, állóképességben kimagasló teljesítményt nyújtottak, s ezáltal a Magyar Honvédség ismét bemutatta tudását, képességét.
Simicskó István azt mondta: a sporton keresztül igyekeznek megszólítani fiatalokat, hogy közelebb kerüljenek a honvédséghez, érdeklődjenek a honvédelem ügye iránt. Ezzel együtt céljuk egy sportoló nemzet felépítése és az, hogy a sport értékeit, a fair play szabályait is megtanulják a fiatalok - közölte. Hozzátette: remélik, hogy ha a Magyar Honvédség, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvéd Sportegyesület összefog, akkor a magyar sport ügyét is még eredményesebben szolgálják majd.
Vanyur Tibor, az MH HKNYP parancsnoka elmondta: a váltófutáson részt vettek óvodások, de nyolcvanévesek is, a toborzó rendezvényeken pedig több mint háromszázan jelentkeztek tartalékos vagy szerződéses katonai szolgálatra.
Benkő Tibor honvéd vezérkari főnök elmondta, hogy az egész országot átívelő toborzó futás keretében a résztvevők több első és második világháborús emlékműt is megkoszorúztak, csaknem ötven településen emlékeztek meg az elesettekről. Folyamatosan gyűjtöttek a katonaözvegyeknek, gyerekeiknek, és a Magyar Honvédség számos felajánlást kapott, amelyeket a katonaárvák karácsonyi ünnepségén adnak majd át.
Benkő Tibor hangsúlyozta, hogy a hősökre emlékezés mellett kiemelt üzenetük volt a társadalom számára az, hogy a haza védelme, a honvédelem nemzeti ügy és nemzeti felelősség.
A Toborzó Országfutás 2016 alapvető célja a katonai hivatás népszerűsítése, a civil lakosság és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése volt, és a magyar olimpiai csapat tagjai előtt is tisztelegtek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.