Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Június 08. 13:47, csütörtök | Életmód
Forrás: mti

Több száz milliót ér a bizsunak hitt ékszer

Több száz milliót ér a bizsunak hitt ékszer

Bolhapiaci vásárlás talán még sosem volt ilyen kifizetődő.

Több mint 650 ezer fontért (233 millió forintért) kelt el egy brit aukción egy korábban bizsunak vélt gyémántgyűrű – közölte a Sotheby’s aukciósház.

A gyűrűt még a nyolcvanas években vásárolták egy bolhapiacon, tulajdonosa bizsunak vélve nap mint nap viselte. Csak a közelmúltban derült ki az ékszerről, hogy 26,29 karátos gyémánt díszíti.

A tulajdonos a Sotheby’s aukciósházat kérte fel a gyűrű eladására, amely előzetesen 250-350 ezer fontra becsülte az árát. A szerdai árverésen azonban ennek kétszeresénél, 656 ezer fontnál csapott le a kalapács.

A szakértők szerint a gyűrű ékköve eredeti párnacsiszolású, nagyon tiszta gyémánt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.