Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Július 24. 10:27, szerda | Belföld

Több világháborús bombát találtak Budapest belvárosában

Több világháborús bombát találtak Budapest belvárosában

Szerda reggel találtak két bombát Budapest belvárosában, a Deák térhez nagyon közel lévő Erzsébet téren, amely ma is tele van turistákkal.

Információink szerint már megérkeztek az V. kerületi Erzsébet térre, az óriáskerék közelébe a tűzszerészek. Éppen azt a területet vizsgálják át, ahonnan a 152 mm-es szovjet gránát és a német csőrobbanó töltet előkerült.

A területen jelenleg is zajlik a műszeres keresés. Emiatt csak a gyalogosforgalmat korlátozza 50 méteres sugarú körben a rendőrség - közölte Gajdos Milán a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és hogyan fogják hatástalanítani a robbanószereket, de elképzelhető, hogy nem helyben robbantják fel, hiszen az ország egyik legforgalmasabb teréről kerültek elő.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.