Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2010. Június 22. 17:30, kedd | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs gynökség

Több bőnyi családon is segít a Leier által felajánlott téglaadomány

Több bőnyi családon is segít  a Leier által felajánlott téglaadomány

Kedden délben megérkezett az árvíz sújtotta Bőnybe a Leier Hungária Kft. felajánlása. A másfél millió forint értékű, kétkamionnyi Leiertherm falazótégla egy teljes c

Másfél millió forint értékben, egy családi házra felépítéséhez elegendő téglát ajánlott fel a leginkább rászoruló árvízkárosultak részére a Leier Hungária Kft., hogy ezzel is segítse a reménytelen helyzetbe került családokat. Az építőanyag-gyártó vállalkozás szeretne jó példával elöl járni - ha tette követőkre talál, és a többi hasonló profilú cég is követi példáját, akkor jelentősen megkönnyíthetik az árvíz sújtotta települések újjáépítését.

- Két kamionnyi építési anyagot, a legkorszerűbb, legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező Leiertherm téglát ajánlottunk fel, mert munkatársainkkal mi is figyelemmel kísértük az elmúlt hetek természeti pusztításait, azt, hogy hogyan veszítik el családok egyik napról a másikra otthonukat, hogyan lehetetlenül el az életük - mondta el Komlós Andor, a Leier ügyvezető igazgatója. - Mivel a Leier Hungária központja Győrben van, ezért döntöttünk úgy, hogy a megyénkben lévő Bőnyt támogatjuk a mintegy másfélmillió forint értékű téglával.

- A Leier ajándéka különleges, nagyon hálásak vagyunk érte. Nagy szüksége van a falunak és a településen élőknek a segítségre - mondta el dr. Muraközi László, Bőny polgármestere, aki az elmúlt hetekben a település embert próbáló küzdelmét szervezte az árral szemben. 90 ezer homokzsákból képeztek gátat, hogy a házakat megvédjék a megáradt Cuhai-Bakony értől, de így is 127 házat rongált meg az áradás a község tucatnyi részében, vagy teljesen elárasztott utcájában. Az önkormányzat döntése szerint a megrongált házakhoz, a legkilátástalanabb helyzetben lévő négy családhoz érkezett meg most a Leier segítsége - a Leiertherm téglákat ezekhez a portákhoz szállították ki kedden délben. Rossz anyagi körülmények között élő özvegyasszony, rokkantnyugdíjas házaspár, vályogházát újjáépíteni képtelen család egyaránt megtalálható a támogatottak között.

- Nagyon sok támogatást kaptunk az elmúlt hetekben, érezzük az emberek szeretetét, segíteni akarását - mondta el a polgármester, aki a Leier segítségét kiemelkedőnek tartja, lévén, hogy egyelőre az első építőanyag-támogatás, másrészt az értéke is magáért beszél. A Leier segítőkészségét pár hete másképp is megtapasztalhattuk. Akkor rendkívüli kedvezménnyel a csapadékvíz-elvezetés helyes kiépítéséhez szükséges műtárgyakat adott a településnek az építőanyaggyártó cég. A Leier műtárgyak felhasználásával azóta a Béke utcában már meg is kezdődött a vízelvezető árkok felújítása, mindent igyekszünk megtenni annak érdekében, hogy a heves esőzés többet ne okozhasson ekkora kárt a településben - mondta el Muraközi László polgármester, aki szerint 1940-ben volt csak a mostanihoz fogható árvíz a településen, bár az akkori pusztítást az meg sem közelítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 09:12, hétfő | Helyi

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Elkészült a murvás összekötő út Lázi és Győrasszonyfa között, ezzel a két település közötti távolság majdnem ötödére csökkent.

2024. Szeptember 02. 08:12, hétfő | Helyi

Szamárköhögés a gyanú? Tesztelhetjük magunkat Győrben, de nem ingyen

Térítéses PCR vizsgálati lehetőséget kínál a Petz-kórház a szamárköhögés kórokozójának kimutatására.

2024. Szeptember 02. 07:11, hétfő | Helyi

Nagy felújítás kezdődött a Köztelek utcában

A Köztelek utcában útburkolati felújítással egybekötött közmű-felújítás kezdődött, félpályás, időszakonként akár teljes útzárra kell készülniük.

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.